Mák

Mák

Leírás

Régen termelt növény, amely a magyar konyhának jellegzetes fűszerét, a mákszemet adja. Míg Európa legtöbb országában többnyire csak péksütemények szórására használják, nálunk több ételben is használjuk: például a mákos bejgli, rétes és tészta készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Az egész mákszemek vászonzacskóban, száraz, hűvös helyen sokáig eltarthatók. A darált mákot nejlonzacskóban tartsuk a hűtőszekrényben, különben megavasodik.

100g Mák

fehérjetartalom

17.99 g

zsírtartalom

39.068 g

szénhidráttartalom

28.13 g

víztartalom

5.95 g

gramm mák?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1438 mg

Foszfor

870 mg

Magnézium

347 mg

Nátrium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.247 g

Kolin

8.8 mg

E vitamin

1.77 mg

C vitamin

1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

17.99 g

Zsír

telített zsírsav

4.517 g

egyszeresen telített zsírsav

5.982 g

többszörösen telített zsírsav

28.569 g

ásványi anyagok

Kalcium

1438 mg

Vas

9.76 mg

Magnézium

347 mg

Foszfor

870 mg

Nátrium

26 mg

Cink

7.9 mg

Réz

1.627 mg

Mangán

6.707 mg

Szelén

13.5 µg

szénhidrát

rost

19.5 g

cukor

2.99 g

víz

5.95 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.854 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.896 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.324 mg

Folát

82 µg

Kolin

8.8 mg

E vitamin

1.77 mg

C vitamin

1 mg

B6 vitamin

0.247 g

Címlapról ajánljuk