Kacsamáj

Kacsamáj

Leírás

A hízott kacsamáj ( vagy foie gras/ zsírmáj) a luxusalapanyagok egyike. A kacsákat azért hizlalják, hogy májuk az eredeti méretük akár hatszorosára növekedjen. Állatvédelmi okokból (az állatvédők állatkínzásnak tekintik a kacsák hizlalását) sok országban betiltották a kacsák kukoricával való tömését. Franciaország után hazánk a második legnagyobb hízott kacsamáj előállító. A foie gras nagyon sok zsírt tartalmaz (45g/ 100g). Készíthetünk belőle terrint, de megsüthetjük a kacsamáj szeleteket serpenyőben is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva két-három hétig eláll a hűtőszekrényben.

100g Kacsamáj

fehérjetartalom

18.74 g

zsírtartalom

515002.78 g

szénhidráttartalom

3.53 g

víztartalom

71.78 g

gramm kacsamáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.76 g

Retinol

11984 µg

A vitamin

11984 µg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.74 g

Zsír

telített zsírsav

1.44 g

egyszeresen telített zsírsav

0.71 g

többszörösen telített zsírsav

0.63 g

koleszterin

515 g

ásványi anyagok

Kalcium

11 mg

Vas

30.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

269 mg

Nátrium

140 mg

Cink

3.07 mg

Réz

5.962 mg

Mangán

0.258 mg

Szelén

67 µg

szénhidrát

víz

71.78 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.562 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.892 mg

Niacin - B3 vitamin

6.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.184 mg

Folát

738 µg

Retinol

11984 µg

B12 vitamin

54 µg

A vitamin

11984 µg

C vitamin

4.5 mg

B6 vitamin

0.76 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...