Hamburger zsemle

Hamburger zsemle

Leírás

Otthon is előállítható pékáru, mely búzaliszt, víz, cukor, szezámmag, élesztő, növényi olaj, só, emulgeálószerek és savanyúságot szabályzó anyaggal készül. A hamburger zsemle íze édeskés, állaga foszlósnak mondható. A klasszikus hamburger elengedhetetlen kelléke, íze harmonizál a belé töltött dolgokkal.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban, száraz, hűvös, napfénytől védett helyen.

100g Hamburger zsemle

fehérjetartalom

9.77 g

zsírtartalom

3.37 g

szénhidráttartalom

50.12 g

víztartalom

34.34 g

gramm hamburger zsemle?

Top ásványi anyagok

Nátrium

494 mg

Kalcium

144 mg

Foszfor

101 mg

Magnézium

23 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.063 g

Kolin

14.6 mg

Niacin - B3 vitamin

4.18 mg

C vitamin

1.3 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

9.77 g

Zsír

telített zsírsav

0.842 g

egyszeresen telített zsírsav

0.748 g

többszörösen telített zsírsav

1.78 g

ásványi anyagok

Kalcium

144 mg

Vas

3.43 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

101 mg

Nátrium

494 mg

Cink

0.73 mg

Réz

0.109 mg

Mangán

0.512 mg

Szelén

27.2 µg

szénhidrát

rost

1.8 g

cukor

7.28 g

víz

34.34 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.543 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.297 mg

Niacin - B3 vitamin

4.18 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.555 mg

Folát

94 µg

Folsav

53 µg

Kolin

14.6 mg

Retinol

29 µg

Béta-karotin

7 µg

Lutein+zeaxantin

6 µg

E vitamin

0.27 mg

K vitamin

4.8 µg

B12 vitamin

0.2 µg

A vitamin

29 µg

C vitamin

1.3 mg

B6 vitamin

0.063 g

107 találat

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.