Gorgonzola

Gorgonzola

Leírás

A gorgonzola a kék sajtok népes családjának olasz képviselője - belsőpenészes desszertsajt. Érlelése 2-4 hónapig tart ennek a tehéntejből készült sajtnak. Érésével arányosan egyre élesebb, pikánsabb ízű lesz. Nevét Gorgonzola településről kapta, mely ma már Milánó része. Gorgonzolával gyakran találkozhatunk a pizzán, de az olasz konyha számos ételben használja.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Gorgonzola

fehérjetartalom

21 g

zsírtartalom

75025 g

szénhidráttartalom

2 g

víztartalom

0 g

gramm gorgonzola?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1395 mg

Kalcium

528 mg

Foszfor

387 mg

Cink

266 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21 g

Zsír

telített zsírsav

18 g

egyszeresen telített zsírsav

7 g

koleszterin

75 g

ásványi anyagok

Kalcium

528 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

387 mg

Nátrium

1395 mg

Cink

266 mg

Szelén

14 µg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!