Galamb

Galamb

Leírás

A galamb fogyasztása nagy múltra tekint vissza Magyarországon. A rendszerváltástól kezdve felolvadt a magyar galambállomány, így a fogyasztása is visszaszorult és nehezen beszerezhetővé vált. A galamb fogyasztása mindig a jobb módúak kiváltsága volt, ma sincs ez másként, mert meg kell fizetni a különlegességet. A galamb húsából finom levest lehet főzni, lehet sütni vagy rántani. A galambhús rendkívül ízletes és egészséges, valamint fehérjében gazdag. A mediterrán országokban és Ázsiában gyakran fogyasztják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Galamb

fehérjetartalom

18.47 g

zsírtartalom

95021.22 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

56.6 g

gramm galamb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

248 mg

Nátrium

54 mg

Magnézium

22 mg

Kalcium

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.41 g

Niacin - B3 vitamin

6.046 mg

C vitamin

5.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.76 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

18.47 g

Zsír

telített zsírsav

8.43 g

egyszeresen telített zsírsav

9.72 g

többszörösen telített zsírsav

3.07 g

koleszterin

95 g

ásványi anyagok

Kalcium

12 mg

Vas

3.54 mg

Magnézium

22 mg

Foszfor

248 mg

Nátrium

54 mg

Cink

2.2 mg

Réz

0.437 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

13.3 µg

szénhidrát

víz

56.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.212 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.224 mg

Niacin - B3 vitamin

6.046 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.76 mg

Folát

6 µg

Retinol

73 µg

B12 vitamin

0.4 µg

A vitamin

73 µg

C vitamin

5.2 mg

B6 vitamin

0.41 g

0 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...