Galamb

A galamb fogyasztása nagy múltra tekint vissza Magyarországon. A rendszerváltástól kezdve felolvadt a magyar galambállomány, így a fogyasztása is visszaszorult és nehezen beszerezhetővé vált. A galamb fogyasztása mindig a jobb módúak kiváltsága volt, ma sincs ez másként, mert meg kell fizetni a különlegességet. A galamb húsából finom levest lehet főzni, lehet sütni vagy rántani. A galambhús rendkívül ízletes és egészséges, valamint fehérjében gazdag. A mediterrán országokban és Ázsiában gyakran fogyasztják.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
18.47 g
zsírtartalom
95021.22 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
56.6 g
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Magnézium
22 mg
Kalcium
12 mg
B6 vitamin
0.41 g
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
C vitamin
5.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
fehérje
18.47 g
Zsír
telített zsírsav
8.43 g
egyszeresen telített zsírsav
9.72 g
többszörösen telített zsírsav
3.07 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
3.54 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Cink
2.2 mg
Réz
0.437 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
13.3 µg
szénhidrát
víz
56.6 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.212 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.224 mg
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
Folát
6 µg
Retinol
73 µg
B12 vitamin
0.4 µg
A vitamin
73 µg
C vitamin
5.2 mg
B6 vitamin
0.41 g
Meglepő lehet, de a húsvét az az ünnep, ami tökéletesen kivitelezhető sütő nélkül, sütést nem igénylő ételekkel - még úgy is, hogy minden házilag készül, és egyik hagyományos fogás sem marad el.
NosaltyAz idei húsvét legyen kicsit más és újító, legalábbis ami a menüt illeti: főtt sonka helyett kínáld a vendégeket mázassal! Ehhez adunk tuti elkészítési tippeket, amiket ha megfogadsz, biztosan nem kell csalódnod a végeredményben!
NosaltyMai menünkben a zöldségek dominálnak, de garantáltan senki sem marad éhes! Van itt daragaluska-leves indításnak, pompás, csőben sült sajtos kelbimbó és még egy csokis-diós Gundel-palacsintának is marad hely.
NosaltyMég a leginkább karbantartott kertekben is megeshet, hogy hangyaboly lepi el a gyepet. Ilyenkor a vegyszeres hangyairtó használata tűnhet a legbiztosabb módszernek, azonban ha szeretnél környezetbarát módon cselekedni, akkor vesd be ezt a hétköznapi fűszert!
Zöldségleves, csirkés főételnek való és egy gyors, de annál finomabb pohárkrém csábít a konyhába, hogy elkészítsd magadnak!
Itt az április, és amilyen bolondos, annyira sok csodás tavaszi alapanyagot hoz vissza az életünkbe: medvehagyma, zöldspárga, eper, retek, spenót... szinte minden, ami friss, buja és zsenge, az előkerül ebben a hónapban. És persze a húsvétról se felejtkezzünk meg! Főzzetek és süssetek velünk 30 áprilisi napon át!
A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!