Galamb
Leírás
A galamb fogyasztása nagy múltra tekint vissza Magyarországon. A rendszerváltástól kezdve felolvadt a magyar galambállomány, így a fogyasztása is visszaszorult és nehezen beszerezhetővé vált. A galamb fogyasztása mindig a jobb módúak kiváltsága volt, ma sincs ez másként, mert meg kell fizetni a különlegességet. A galamb húsából finom levest lehet főzni, lehet sütni vagy rántani. A galambhús rendkívül ízletes és egészséges, valamint fehérjében gazdag. A mediterrán országokban és Ázsiában gyakran fogyasztják.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Galamb
fehérjetartalom
18.47 g
zsírtartalom
95021.22 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
56.6 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Magnézium
22 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.41 g
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
C vitamin
5.2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
18.47 g
Zsír
telített zsírsav
8.43 g
egyszeresen telített zsírsav
9.72 g
többszörösen telített zsírsav
3.07 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
3.54 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
248 mg
Nátrium
54 mg
Cink
2.2 mg
Réz
0.437 mg
Mangán
0.019 mg
Szelén
13.3 µg
szénhidrát
víz
56.6 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.212 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.224 mg
Niacin - B3 vitamin
6.046 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.76 mg
Folát
6 µg
Retinol
73 µg
B12 vitamin
0.4 µg
A vitamin
73 µg
C vitamin
5.2 mg
B6 vitamin
0.41 g