Curry paszta

Curry paszta

Leírás

A curry paszta őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék. Elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga, de más konyhákban használt curry port vagy fűszerkeveréket is helyettesíthet. Alapvetően három fajtáját különböztetjük meg, melyek a piros-, zöld-, ill. sárga curry paszta. A piros curry paszta összetevői: piros chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangalgyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. A zöld curry pasztába a piros helyett zöld chili paprikát aprítunk. A sárga curry paszta pedig a kurkumától kapja színét. Ízvilágában húsokhoz (csirke, bárány), és a tenger gyümölcseihez is illik. A paszták előnye az, hogy már minden szükséges fűszert tartalmaznak, ezért egy-egy evőkanálnyi is elég az ételek fűszerezéséhez, hiszen a legkisebb mennyiség is igen kiadós. De nem árt az óvatosság, nagyon csípős is lehet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után a hűtőben kb. 2 hétig áll el; a házilag készített paszta légmentesen zárható csomagolásban több napig is eláll a hűtőben.

100g Curry paszta

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm curry paszta?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!