Chorizo

A chorizo a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz. Disznóhúst és zsírt darálnak egybe, majd azt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik és megfüstölik. A felhasznált paprikától függően édes és csípős változata ismert. A spanyol chorizo-nak széles választéka kapható: füstölt és nem füstölt, rövid, hosszú, kemény és lágy; van olyan, melyet inkább előételként és falatkákhoz szolgálnak fel, a zsírosabb chorizo-t pedig főzve ajánlják. Füstölve, roston vagy sütve fogyasztják.
Bármikor.
Kamrában vagy hűtőszekrényben.
fehérjetartalom
13.63 g
zsírtartalom
63023.494 g
szénhidráttartalom
3.78 g
víztartalom
54.77 g
Nátrium
788 mg
Foszfor
149 mg
Magnézium
20 mg
Kalcium
19 mg
B6 vitamin
0.313 g
Kolin
96.7 mg
Niacin - B3 vitamin
5.47 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.31 mg
fehérje
13.63 g
Zsír
telített zsírsav
8.595 g
egyszeresen telített zsírsav
10.603 g
többszörösen telített zsírsav
4.296 g
koleszterin
63 g
ásványi anyagok
Kalcium
19 mg
Vas
1.41 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
149 mg
Nátrium
788 mg
Cink
1.68 mg
Réz
0.084 mg
Mangán
0.093 mg
Szelén
18.6 µg
szénhidrát
víz
54.77 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.207 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.31 mg
Niacin - B3 vitamin
5.47 mg
Kolin
96.7 mg
E vitamin
0.22 mg
D vitamin
61 µg
B12 vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.313 g
Levesünk citromtól lesz friss és karalábéval fő, főételünk céklától piros és tunkolható, míg desszertünk a legszebb gyermekkori napokra emlékeztet.
NosaltyMindig kell egy pár nap, mire magunkhoz térünk az óraátállítás után, és ez most sincs másképp. Megkezdődött a nyári időszámítás, és „elvettek" egy órát az életünkből, amit ősszel vissza is kapunk. Ennek az állítgatásnak azonban több negatív hatása is lehet szervezetünkre.
NosaltyEgészen sokkoló, de tény: az élelmiszerboltokban rengeteg olyan felületet érinthetünk meg, amelyek annyira piszkosak, hogy akár fertőzést is elkaphatunk.
Németh OrsiMind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Nyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!