Az elmúlt hetekben valószínűleg a gyerekek is túlették magukat, ha másból nem is, édességből biztosan. Itt az idő minél több zöldséget varázsolni a csemeték pocakjába! Rájuk fér.
A megoldás egyszerű: rejtett formában tálald a vitamin- és rostforrásokat, így még a nem túl jó evő gyerekek is nagy eséllyel befalják az egyébként elutasított zöldségeket. Kezdődjön az álcázás!
Fasírt trükkösen
A legtöbb kisgyermek szívesen fogadja tányérján a húsgolyókat, használjuk is gyorsan ki, csak most a darált hús helyett zöldséggel készítsük.
Zöldségfasírt receptekért ide kattints! >>
Adj rá kabátot!
A bundába rejtés módszere is az anyukák jól bevált fondorlata, így mindenféle harc nélkül csúszik le a brokkoli és karfiol is, főleg, ha még egy kis mártogatót is szervírozunk mellé.
Ünnepek után: zöldséges fogások >>
Krémes textúra
A krémlevesek bevetése is ajánlott, ha még több zöldség fogyasztására szeretnénk bírni a csimotákat, a lehetőségek száma végtelen.
Krémleves recept galériáért kattints a képre!
{ GALÉRIA = title:Kr%C3%A9mlevesek%20minden%20mennyis%C3%A9gben, 0,1,2,3,4,5,6 }
Top 3+1: 2012 kedvenc levesei >>
Tésztára valók
Párosítsuk a zöldségeket a gyerekek nagy kedvencével, a tésztával, a siker garantált.
Préselj és centrifugázz!
A legkézenfekvőbb és egyben legegészségesebb megoldás, ha a nyers zöldségek levét kipréseljük, és egy kis frissen centrifugázott gyümölcslével lágyítva az ízét, így töltjük a kicsik poharába. Valódi vitaminbomba.