Zöldségbújócska

Az elmúlt hetekben valószínűleg a gyerekek is túlették magukat, ha másból nem is, édességből biztosan. Itt az idő minél több zöldséget varázsolni a csemeték pocakjába! Rájuk fér.

Répás brokkolifasírt

Ennek a brokkolis zöld(ség)fasírtnak a segítségével még azokkal is megszerettethetjük ezt a nagyon finom zöldséget, akik eddig nem igazán voltak oda érte. Tapasztalatból tudom... :)

A megoldás egyszerű: rejtett formában tálald a vitamin- és rostforrásokat, így még a nem túl jó evő gyerekek is nagy eséllyel befalják az egyébként elutasított zöldségeket. Kezdődjön az álcázás!

Fasírt trükkösen

A legtöbb kisgyermek szívesen fogadja tányérján a húsgolyókat, használjuk is gyorsan ki, csak most a darált hús helyett zöldséggel készítsük.

Zöldségfasírt receptekért ide kattints! >>

Adj rá kabátot!

A bundába rejtés módszere is az anyukák jól bevált fondorlata, így mindenféle harc nélkül csúszik le a brokkoli és karfiol is, főleg, ha még egy kis mártogatót is szervírozunk mellé.

Rántott karfiol másképp

Az innen kimaradt karfiollal kellett kezdenem valamit. Ebben a könyvben láttam még ezt a pofonegyszerű elkészítési módot: nem kell bajlódni háromszorosan (liszt, tojás, zsemlemorzsa), ...

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

Krémes textúra

A krémlevesek bevetése is ajánlott, ha még több zöldség fogyasztására szeretnénk bírni a csimotákat, a lehetőségek száma végtelen.

Krémleves recept galériáért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Kr%C3%A9mlevesek%20minden%20mennyis%C3%A9gben, 0,1,2,3,4,5,6 }

Top 3+1: 2012 kedvenc levesei >>

Tésztára valók

Párosítsuk a zöldségeket a gyerekek nagy kedvencével, a tésztával, a siker garantált.

Sütőtökös tésztaszósz

Pár évvel ezelőtt egy német nyelvű főzős oldalról írtam ki. Nagyon megszerettük ezt a pikáns és érdekes mártást. Végre itt a sütőtökszezon, most újra élvezhetjük.

Zöldséges sült tészta

Ezt a sült tésztát szoktuk enni a narancsos mézes-mázas csirkeszárnyakhoz. Kedveljük, mert ezen a módon még a gyermekünk is hajlandó mindenféle egészséges zöldséget fogyasztani, ...

5 kedvenc tésztaételünk >>

Préselj és centrifugázz!

A legkézenfekvőbb és egyben legegészségesebb megoldás, ha a nyers zöldségek levét kipréseljük, és egy kis frissen centrifugázott gyümölcslével lágyítva az ízét, így töltjük a kicsik poharába. Valódi vitaminbomba.

Béta-karotin bomba

Rendkívül szeretem így is a sütőtököt.  Még véletlenül sem szabad, ha már ilyenképp isszuk, megsütni, vagy megfőzni! Mert a hőkezelés során az összes vitamin elszáll ...

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...