Villámgyors omlós pogácsa az ünnepekre

Mindegy, hogy karácsony előtti céges, vagy barátoknak rendezett szilveszteri buli, egy villámgyors pogácsarecept mindig jól jön. Ezt hoztuk most nektek - videóval!

Videó:

Nézd meg hogy készül a villámgyors vajas pogácsa!

Tény, hogy ha az embernek van egy jól működő pogácsareceptje, akkor az az év bármelyik szakaszában jól jön. Ha még gyors is, akkor pláne, hiszen bármilyen előre nem várt vendégségnél, meghívásnál be lehet vetni. A karácsonyi és szilveszteri időszakban azonban pláne jól jön egy biztos és bevált recept.

Ez a pogácsa pont ilyen. Végtelenül egyszerű, semmilyen extra hozzávaló nem kell hozzá, és még a fél órás pihentetési idővel együtt is megvan alig egy óra alatt - ráadásul annyira egyszerű a recept, hogy még elfelejteni sem lehet: liszt, vaj, túró, ugyanakkora mennyiségben. Hogy a tetejére sajtot, paprikát, köménymagot vagy mást teszünk, az a mi kreativitásunkon és a kamránk tartalmán múlik. Különösen ajánlom olyan eseményekre, ahol alkoholt is kínálunk - a benne lévő túró és vaj miatt olyan magas a zsírtartalma, hogy nyugodtan lehet poharazgatni mellette. A receptet egy balatoni szomszédtól tanultam - ő minden összejövetelre készít egy-két tepsivel. Egyvalamit azonban el kell mondanom elöljáróban: nm tudom, milyen, ha kihűlt. Hiába készítettem el legalább húsz alkalommal, mindig szétkapkodták még frissen és melegen - úgy egész egyszerűen verhetetlen!A pogácsa receptjét itt találod!

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!