Tudjuk, sokkoló, de egyszerűen nem tudtuk kihagyni. Véres agytorta - inkább a képeket figyeld, valószínűleg úgysem mered megcsinálni!
1. Vörösbársony-torta az alapnak:
Red velvet cake -igaziból ez egy vörös ételfestékkel beszínezett piskótaalap, amit ezúttal agyformájúra kellene megsütnöd - valamiféle félgömbforma segítségével, és bevágni a képen látható módon. Végül pedig egy sima vajas krémmel is be kellene vonnod, hogy fehéres legyen.
A vörös bársony torták ill. sütik általában tömöttebb kevert tésztával készülnek. Én most egy puhább, de mégsem száraz piskótát választottam hozzá. A krém pedig egyszerűen ...
Ezek a mutatós vörös bársony soufflék nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem egy ünnepi alkalom méltó desszertjei is. A souffle különlegessége a tetején lévő fehér, ...
2. Fondant
Aztán kell készítened egy jó adag cukorfondatot, amit ki kell nyújtanod agytekervény formájú kukacra, és rátekergetni a picit megvizezett vöröspiskótára.
Már nagyon rég kerestem olyan fondant receptet, amibe nem kell glükóz szirup, glicerin, pillecukor. Ezzel a recepttel azt kaptam, amit vártam, és nagyon jó volt vele dolgozni! Ennél maradok, ...
Hugica 17 éves lett:) Jó Istenke éltesse sokáig! 17 fondant szív a torta tetején jelképesen utalva az életkorára, gyertya helyett:) Gondoltam sütök neki egy tortát vagy egy tepsi sütit, ...
Ezt a masszát is lehet színezni ugyanúgy, mint a sima nyújtható fondant-t, amikor már gombóc, felosztod annyi részre, amennyi színt szeretnél, és külön színezed.
Légmentesen ...
3. Vérképzés
Ha megvagy a tekervényekkel, kenj rá vizezett málnadzsemet - jól csöpögtesd rá. És végülis meg is vagy. Ha belevágsz, az lesz igazán szörnyű!
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...