Végre megnyílt London első meztelen étterme

Az étterem alapötlete az volt, hogy bárki megtapasztalhassa a "tiszta felszabadulást". És persze mindig van olyan piaci rés, ami még betöltésre vár...most végre beteljesült!

Pár hónapja már megírtuk, hogy Londonban nyílik az első teljesen pucér étterem - a várólistákon pedig körülbelül 13 ezer ember türelmetlenkedett. A Bunyadi névre keresztelt étterem egyébként a vegán-paleo gasztronómiai hullám tetőzése: ez az első olyan hely, ahol kizárólag természetes étkezési lehetőséget kínálnak a vendégeknek, ami azt jelenti, hogy az étteremben nincs áram, gáz, mindent kézzel készített eszközökön szolgálnak fel (agyagedényekben és ehető evőeszközökkel), senkinél sem lehet mobiltelefon, se bármilyen más eszköz. Igen, és ezzel együtt ruha sem lehet senkin.

Bár az étterem vezetői azt mondják, hogy ha valaki túl kényelmetlenül érezné magát anyaszült meztelenül, egy köpenyt azért kaphat, de nem igazán fordult még elő, hogy ezzel bárki is élt volna. Egyébként minden vendég (akár kettesben, akár baráti társasággal érkezik) egy privát szobát kap, ahol gyertyafényes, farönkökből épített asztalokon szolgálják fel az tiszta ételeket.

https://twitter.com/James_R_Dunn/status/741623316713181184

Ezzel együtt tehát van vegán és nem vegán menü is, a legtöbb ételt pedig nyersen tálalják a félhomályba bújtatott helyiségekben. Bekerülni csak várólistákon keresztül lehet, amire már most több mint 44 ezer ember iratkozott fel. A helyen egy menü körülbelül 60 font, azaz nagyjából 24 ezer forint. Az első tesztelők eddig csupa pozitív kritikát írtak az étteremről, és kényelmes, otthonos helyként hivatkoznak a Bunyadira.

Ez is érdekelhet!

Ezek a legjobb magyar éttermek

(via Independent)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...