Hamburger hús nélkül? Igen!

Megszületett a csicseriborsófasírt receptje, ugyanis rajongok a belőle készült ételekért. Kézenfekvő volt hát, hogy a húsmentes hamburger is ebből szülessen. 

Vegaburger csicseriborsóval

Régóta keresem a tökéletes vegaburger receptjét. Mivel vannak erőfeszítéseim az irányban, hogy több olyan napot iktassak be, amikor nem fogyasztok húst, így ha ténylegesen vegetáriánus nem is leszek, de a cél az, hogy csak heti egy-két alkalommal fogyasszak húst. Mivel a házi hamburger óriási kedvenc, amiről nem tudnék lemondani, viszont tisztában vagyok azzal, hogy hús nélkül is elképesztően jó ételek készülnek, így “nyakamba vettem az internetet” és megkerestem a számomra tökéletes receptet. Olyat kerestem, ami csicseriborsóval készül, ezért ugyanis rajongok minden formájában, meg is találtam és kiegészítettem a saját elképzeléseimmel. Sok friss fűszernövény és egy jó botmixer csodákra képes, ha hétköznapi vacsorára várok barátokat, biztos, hogy bevetem majd ezt a receptet.

A petrezselyem adott, azon nem változtatnék, de aki szereti, annak most is a kedvencemet, a friss koriandert ajánlanám hozzá, egy szép, termetes csokorral - ennek híján én most mentát aprítottam bele. Cseppnyi sütőpor kell ehhez a fasírthoz, sok-sok fokhagyma, egy joghurtos-tejszínes (én rizskrémet használtam sűrítőnek), zsemlemorzsa, olívaolaj és amennyi fűszer csak belefér!

Köményt használtam, ebből lehet rómait is, sok-sok frissen őrölt fekete bors és némi chiliszósz adott pikantériát a fasírtnak. Első körben olívaolajat nem dolgoztam a tésztába, így kissé száraz lett a végeredmény, viszont következő nekifutásra 2-3 evőkanál olívaolajat is tettem hozzá, a zsemlemorzsán spóroltam, így született meg a sokkal tökéletesebb csicserifasírt.

A zsemlét egy korábban már jól bevált, kelt tésztás recept alapján alkottam meg, ezt megtaláljátok a receptjeim között. Hozzá az öntetet elkészíteni nem kunszt, viszont pár óra hűtőben pihentetés nem árt neki. Locsoljuk meg vele a fasírtot, amire halmozhatunk még extra petrezselymet, megszórhatjuk szezámmaggal,és mindenek előtt aprítsunk hozzá koktélparadicsomokat - aki szereti citromot is facsarhat hozzá, illetve olívával meglocsolhatja. Egy elmélet szerint egyébként - ami Amerikában már számos követőre talált - mindent lehet enni, ha legalább ⅓ rész nyerset is fogyasztunk hozzá. Tehát a hamburger úgy is lehet egészséges, hogy például zsemléhez teljes kiőrlésű lisztet használunk , de a tálaláskor hozzáadott friss zöldségekkel is tehetünk magunkért egy lépést.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...