Vega vasárnap

A vegetáriánus lét egyik sarkalatos napja a vasárnap. A család együtt az asztalnál, az asztalon húsleves és rántott hús, te pedig csak sült krumplira és savanyúságra számíthatsz. Vagy?

Levest az asztalra!

Nincs vasárnap gőzölgő, illatos húsleves nélkül! Neked sem kell lemondanod a zamatos lélekmelengetőről, csupán a húsról! Zöldséglevest készíthetsz a hagyományos módon, sárga- és fehérrépa, karalábé, zeller, petrezselyem, hagyma és ízlés szerint válogatott fűszerek felhasználásával. De fel is turbózhatod a levest mindenféle idényzöldséggel, tésztával, galuskával, használd a fantáziádat!

Vasárnapi ebédekhez itt találsz ötleteket >>

Acquacotta

A nyári gasztromagazinok csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb receptektől. Az alábbi toszkán zöldségleves a Stahl magazin mediterrán különszámában jelent meg, és első átlapozás után ...

Egyszerű vegyes zöldségleves

A mi családunk a leveses fajtához tartozik, mindegy, hogy ragu, krém, becsinált, gyümölcs, vagy zöldség, csak leves legyen. Különösen igaz ez a hűvösebb napokra, amikor egy tál jó ...

Lúgosító leves

Egyszerű leves. Pontosan azokból a dolgokból született, amiket maradékként találtam a hűtőben. A kornyadozó póréhagymához kerestem megoldást, a többi szépen alakult. Ennek a ...

Rántsd ki!

De mit? Bármit! Sajtot, zöldséget vagy gombát panírozni nem nagy ördöngösség, persze megvannak a műveletnek a maga kis fortélyai. A zöldségek közül a karfiol, a cukkini, a tök, a padlizsán, a brokkoli és a hagyma érzi jól magát bundában, de akár répát vagy burgonyát is ránthatsz. Mindez csak attól függ, hogy éppen minek van szezonja, vagy mit találsz frissen a zöldségesnél, vagy lefagyasztva a mélyhűtődben.

Bundázott zöldségek >>

Rántott sajtok >>

Spárga tempura

Itt még mindig tombol a spárga-szezon. Mivel heti rendszerességgel kerül az asztalra, nehéz állandóan új dolgot kitalálni rá. Már a könyökünkön jön ki a baconbe tekert, a csőben ...

Kötelező köretek

Hasábburgonya, rizs, rizibizi, krumplipüré, ezek a kötelező köretek. Mehetsz azonban messzebbre is! A különböző párolt zöldségek nemcsak, mint könnyű fogások érdemelnek helyet az étrendedben, hanem köretként is remekek. De például pürét nemcsak krumpliból varázsolhatsz! Elő a botmixert, és turmixolj össze zöldségeket is. De egy kiadós saláta is megteszi a rántott finomságok mellé, mondjuk...

Kiváló köretek >>

9 újszerű köret >>

Kétszersült karfiol krokett

Láttam egy karfiol krokett képet a pinterest.com-on, de a receptet csak úgy lehetett volna megnézni, ha regisztrálok arra az oldalra. Hát azt túl komplikáltnak találtam, így kitaláltam én ...

"Costa Rica" burgonyapüré

Először is: nem gondolom, hogy bármilyen püréről lehetne jó képet készíteni - ha mégis lehet, akkor én még nem értem el fényképészi evolúcióm ezen szakaszát. Volt egy szuper ...

Rozmaringos tepsis sültkrumpli

Jócskán bennejárunk már a nyárban, mire újabb recepttel tudunk jelentkezni, de hát küldetésünk volt...Kicsit sűrűbb lett a programunk, mint valaha is szerettük volna, de sebaj, azzal ...

Zöld rizs

Spanyol nevén: arroz verde. Perui étel, eredetileg chicha-val  (népszerű, dél-amerikai, kukoricából készült alkoholos ital) készül, ezt én (az Interneten javasolt módon) almaecettel ...

Párolt ceruzabab

Ezt a köretet kizárólag friss ceruzababból szoktam készíteni, többnyire nyáron. Télvíz ide vagy oda, nem tudtam neki ellenállni, egy halas fogás mellé tálaltam.

Színes zöldségragu

Már írtam máskor is, hogy nálunk a "ne legyen mindig hús" az alapszabály. Tehát itt egy nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető zöldséges recept. Vacsorára különösen megfelel, mert ...

Saláta, savanyúság, tartár – ki nem maradhat!

Ízlés dolga, hogy a család mit választ a rántott husihoz. A tejfölös uborkasaláta – borsosan, fokhagymásan, pirospaprikásan –, a káposztasaláta és a fejes saláta számít a kategóriában nagyágyúnak, de a karácsonyi kedvenc, a krumplisaláta így húsvét közeledtével is jólesik. Valami laktatóbbat szeretnél? Akár köret helyett is? Legyen francia vagy más majonézes saláta a választottad. Sőt, savanyúság dolgában is vegáké a világ! A tartármártás minden rántottság jó barátja, de gondolkodhatsz házi készítésű majonézekben és más mártásokban is.

Mit ér a burger, ha vega? >>

Vegetáriánus receptjeinkért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...