Almás-sajtos melegszendvics
De maradjunk a reggelinél és a melegszendvicssütőnél. Próbálkoztál-e már a gyerekednek almát adni sajttal? Az enyém pici kora óta eszi őket együtt, és ha a történetben még kenyér is szerepel, akkor plusz pontot kapok. Vajjal megken, alma felszeletel, felnőtthöz, gyerekhez mérten sajtot választ (trappista, kéksajt, camambert, gorgonzola), be a szendvicssütőbe, addig kakaó/kávé elkészít, kivesz, megeszi, mehet iskolába vagy dolgozni.
Melegszendvicsben sült tükörtojás
A melegszendvicssütő nélküli melegszendvics pedig még egyszerűbb. Ez ugyan nem szállításbarát, hiszen, ahogy az angolszászok mondják open-faced, azaz nyitott szendvics, viszont lehet vele játszadozni a reggelikészítésnél. Végülis melegszendvicsnek minősül az is, ha egy muffinformába teszünk kenyérkarikát, ráöntünk kevés felvert tojást, esetleg egy darab sonkát, megszórjuk sajttal, és 15 perc alatt megsütjük. Vagy ha már sütő, a grill alatt egy tepsiben biztos mindenki csinált már klasszikus, mindenféle kencés melegszendvicset sajttal megszórva. Szerintem reggelire szuper! De oké, ez mondjuk a hétvégi verzió.
Ha hétköznap reggel sietünk, akkor viszont egy egyszerűbb változatot ajánlok: egy szelet kenyér belsejéből szúrjunk ki egy kb. 5 cm átmérőjű kört, majd ennek a közepébe üssünk egy tojást (természetesen a serpenyőben). Nem is baj, ha kifolyik, úgy a jó. Ha az egyik oldala megsült, óvatosan fordítsunk rajta egyet, és gyorsan szórjuk meg sajttal, vagy tegyünk rá sonkát, amit az előző oldallal egy időben, ugyanabban a serpenyőben sütöttünk. Mire a kenyér megpirul, a tojássárgája még épp folyós marad - mennyei és energetizáló étel reggelire!