Változatos saláták 200 kcal alatt

Az igaz, hogy testsúlycsökkentés idején kitűnő ételek a saláták, ez azonban nem kell, hogy unalmas étrendet jelentsen. Válogassunk változatosan a salátafélék közül!

Amikor én gyerek voltam, sőt, még fiatal felnőtt koromban sem igazán ismertem a fejessalátán kívül más salátafélét, azt is csak ecetesen elkészítve. Szerencsére ezek az idők elmúltak és ma már salátafélékből is nagyon széles a kínálat: római saláta, rukkola, madársaláta, jégsaláta, lollo rosso, tölgysaláta, cikória, radicchio, zsenge levelű vegyessaláta - nem jut hirtelen most több az eszembe.

Energia tartalmuk gyakorlatilag figyelmen kívül hagyható, ellenben értékes az élelmi rost tartalmuk, így hatalmas kupacot halmozhatunk belőlük a salátástálba, ami bizony nagyszerű látvány a fogyókúrázónak. Kiegészíthetjük más friss, szezonális zöldségekkel, akár főtt, grillezett, párolt változatokkal is (pl. gomba, cukkini, padlizsán stb.), húsokkal, halakkal. A vegyes saláták esetében kalóriák szempontjából a legnagyobb figyelmet az öntetre kell fordítani, nem mindegy, hogy olajos, joghurtos vagy majonézes változatokat választunk és természeten az sem mindegy, hogy mennyi öntetet használunk egy adag salátához.

Kiválogattam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és kevesebb, mint 20 g szénhidrát tartalmú, különböző saláta-féléket felhasználó étel receptet. Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energia tartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidrát tartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Vegyes saláta tárkonyos joghurtmártással

  2. 2.

    Savanyított reteksaláta

  3. 3.

    Tavaszváró madársaláta

  4. 4.

    Kerti parti saláta

  5. 5.

    Kedvenc nyári saláta Myazs konyhájából

  6. 6.

    Rukkolás spenótsaláta

  7. 7.

    Zöldséges saláta kefíres joghurtos öntettel

  8. 8.

    Nyári üditő saláta

  9. 9.

    Ruccola saláta szárított paradicsommal

  10. 10.

    Kínai sült saláta köret

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...