Vagány vegavagdaltak

Nem kell többet irigykedve nézned a családtagjaidat, ahogy csodás, forró fasírtokat eszegetnek. Ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell lemaradnod, hiszen szuper vagdaltakat készíthetsz zöldségekből is!

Cukkini fasírt 5. - vegán

Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban ...

Húspogácsa szójából

A legismertebb húspótló a szója, nem csoda, hogy a legtöbb vegetáriánus fasírt is belőle készül. A tökéletes eredmény érdekében a szójagranulátumot tejbe vagy vízbe kell áztatni, és bőségesen fűszerezni! Szójafasírtot úgy is süthetsz, ha a hagyományos húspogácsa-hozzávalókat használod, de fel is turbózhatod zöldségekkel vagy gombával is!

Szójafasírt

A szilveszteri büféasztalra készült vegetáriánus finomság a vega vendégek részére. Olcsó, hűtőben nagyon jól tárolható, vendégvárásra remek fogás.

Apropó gomba…

A gomba kiváló fehérjeforrás, ami a vegetáriánusok számára igazán jó hír. A számtalan ehető gombafajtából készíthetsz levest, salátát, kiránthatod, és köretnek sem utolsó. A felsorolásból nem maradhat ki a fasírt sem!

{ GALÉRIA = title:Gomb%C3%A1b%C3%B3l%20fas%C3%ADrt!, 3,1,2,4,5 }

Fasírtkavalkád zöldségekből

Vegetáriánusnak lenni azért jó, mert fantasztikus zöldségek várnak rád a piacon és a zöldségesben! És ha már bevásároltál a különböző idényterményekből, egy friss saláta mellé forró vegavagdaltat prezentálhatsz ebédre vagy vacsorára, sőt egészséges vendégváró falatnak is. Akár répát, akár cukkinit, akár (kel)káposztát választasz, fincsi fasírt lesz belőle, de a tél hüvelyes sztárjaiból, babból, zöld, sárga, csicsergő csicseriborsóból vagy lencséből is görgethetsz „húspogácsát”.

Brokkolifasírt zabpehellyel

Nagyon szép brokkolit kaptam, de mit főzzek belőle? Nagyon sok jó receptet találtam a Nosalty-n, de sem leves, sem húsos kaja nem kellett, ez lett belőle. Nagyon finom lett, máskor is fogok ...

Csicseriborsó gombóc

Kedvelem a keleties ízeket, és ez egy olyan zöldség számomra, amelyet más ízvilággal el sem tudok képzelni. Semleges íze miatt erőteljesen fűszereztem. Előételként és főételként ...

Juhtúrós cukkinifasírt

A kapros-juhtúrós tökfasírt cukkinis változata, kapor nélkül, hajdinával "bolondítva". Ez is az Ikreim kedvence! Mitöbb! Még a pumi-kutyánk is nyalja a száját utána! :-)

Cukkinifasírt újragondolva

Igyekszem mindig finom és kevésbé időrabló ételeket készíteni. A cukkini fasírt tápláló és könnyű étel, sokféle körettel lehet variálni, vagy hús mellé önmaga válik köretté. ...

Vegán vöröskáposzta fasírt

Mindenféle zöldségfasírt (brokkoli, cukkini, gomba, sütőtök, stb.) nagy kedvenc nálunk. Ez a recept egy újdonság, vöröskáposztából most próbáltuk először... Nagyon bejött :-) Ja, ...

Babfasírt

Nagymamám készít remek babfasírtot, megpróbáltam én is elkészíteni emlékeim szerint. Ebből a mennyiségből kb. 17 db fasírt készült el legutóbb, eléggé laktató étel. Golyókat ...

Zöldséges bhajiya

Azokon a napokon, amikor az ember egy kissé eltelik a húsételekkel, szeretjük fogyasztani az ilyen kis fűszeres, zöldséges finomságokat. Ez azért is jó, mert ketté lehet venni a ...

Zöldségfasírtokat itt találsz >>

Még több vegafasírtért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...