Vacsorák kevés hússal

Nincs egyetértés abban a kérdésben, hogy vegetáriánusnak lenni egészségesebb-e, de abból csak jó származhat, ha néha lemondunk, de legalábbis csökkentjük a húsfogyasztást.

A héten a hangsúlyt a friss hozzávalókra helyeztük a heti vacsoramenü kialakításakor: húst csak keveset és némi lazacot ajánlunk a következő 5 nap estéjére. Bebizonyítjuk, hogy így is lehet izgalmas vacsorákat tálalni!

Hétfő

A hétindító ezúttal egy tavaszi vegyes zöldségleves lesz, még véletlenül sem leveskockából vagy porból! Kizárólag a már kapható zöldekkel dolgozunk: karalábé, fehér- és sárgarépa, zeller, zöldborsó, újhagyma, petrezselyem mind jöhetnek a fazékba: minden egyes porcikánk új életre kel a rögtönzött tavaszi levestől!

Tavaszi vegyes zöldségleves

Szerintem utolérhetetlen a tavaszi, első zöldséglevesek íze. Bárhogy készítjük az év későbbi folyamán, sosem lesz olyan. Így ha tehetem, ilyenkor igen sűrűn főzöm ebben a ...

Kedd

Mára időzítettük a lazacot. Minden fakszni nélkül készítjük és salátával tálaljuk. S hogy hol juthatunk jó minőségű halhúshoz? Hanyagoljuk a hűtőpultokat, helyette keressünk jó halast a piacon. Persze, ha nem találunk ilyet, akkor a gondosan megválogatott bolti is megteszi.

Tavaszidéző vacsorák >>

Lazac egyszerűen

Egy ízletes, könnyű, esti vacsora, ráadásul percek alatt kész is van. Lehet ennél több kívánsága egy szakácsnak...?

Szerda

Még mindig medvehagyma? Persze! Amíg csak lehet, tömjük magunkba a zöld leveleket, lehetőleg minél kevésbé feldolgozott állapotában! A nyers felhasználásra kiváló ötlet ez a sült burgonyás verzió, s ráadásul biztosan senki nem marad éhen.

Csütörtök

A csirkemellpástétom készülhet maradék csirkehúsból – ha van otthon ilyen. Nem kell belőle túl sok, mégis variálhatjuk a megszokott sémákat: mustár, hagyma, tojás, paradicsompaprika jó szolgálatunkra lesznek. Friss bagettre kenhetjük, de ha van otthon szikkadt kenyér, pirítóst is süthetünk mellé.

4+1 maradékmentő vacsora >>

Csirkemellpástétom

A húslevest nálunk mindenki nagyon szereti, de nem a hús, hanem a leve meg a főtt zöldségek miatt. Így a leveshússal legtöbbször ki kell találnom valamit, hogy mégis szívesen megegye a ...

Péntek

Ezúttal péntekre hagyjuk a nagyobb durranást (persze a sorrend ízlés szerint felcserélhető). A calzone olasz töltött pizza, ha jól dolgozunk, isteni, kelt tésztával, mozzarellával, tonhallal, olajbogyóval turbózott mediterrán jellegzetesség a jutalmunk, megéri a fáradságot. Csak a tészta széleit ne feledjük alaposan összenyomkodni sütés előtt!

Calzone

Töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi módon pakolhatunk meg. Nálam most tonhalas calzone készült.

A Reggeli és vacsora rovatban további ötleteket találsz! >>

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!