Az utolsó morzsáig – olcsó, nyári sütik

Lassan itt a hónap vége, a pénztárcánk már nem bírja sokáig, az édességnek viszont nem tudunk ellenállni. Éppen ezért most gyorsan elkészíthető, olcsó, nyári sütikhez adunk ötleteket!

Mákos-morzsás málnalepény

Csak a teljesen "konyha-megszállottak" vetemednek ilyen szaharai melegben arra, hogy a sütőt bekapcsolják. Vagy az olyanok, mint én, akiknek tele a hűtőjük a saját kertbéli málnával, ...

Morzsája sem marad...

A morzsás sütik a gyorsan elkészíthető édességek táborához tartoznak, kevés alapanyag kell hozzájuk és rengetegféleképpen variálhatók. A nyárnak köszönhetően most készíthetjük őket friss gyümölcsökkel, mint például meggyel, ribizlivel, málnával, szederrel stb. vagy az örök jolly jokerrel, az almával. Este nagyon jó lesz megenni a maradékot!

Még több morzsás sütirecept itt >>

Ribizlis-mandulás süti

Ajándékba kaptam majd egy kilónyi ribizlit. Az nyilvánvaló volt, hogy ekkora mennyiségnek a nagy része nem nyersen kerül fogyasztásra. Kapóra jött a NL Konyhában meglátott ...

Almás-morzsás desszert

Az almás-morzsás tálkákban sült desszert a gyors édességek táborához tartozik. Gyorsasága mellett másik erénye, hogy kevés alapanyagból laktató desszertet készíthetünk.

Pite dolog...

Nyáron, ha szerencsénk van, akkor a gyümölcsös pite és a lepény legfontosabb alapanyagai a kertben is megtalálhatóak. Szedjük le a meggyet, a sárgabarackot vagy a ringlót a fáról, a ribizlit meg a bokorról és álljunk neki, egyszerű és gyorsan kész van! Délutáni limonádézáshoz vagy vendégváráshoz jó választás.

Még több gyümölcsös sütirecept itt >>

Ribizlis pite Boszitól

Vettem ribizlit, és gondoltam sütök egy jó sütit. Nem volt egyszerű megtalálni a nekem pont megfelelőt, de sikerült! Itt a NoSalty-n Durcsótól! Köszönet érte. Igaz, már nagyon sokan ...

Túrós-barackos-rácsos pite

Pár napja édesapám kertjében szedtünk isteni finom, édes sárgabarackot, amiből még aznap egy kis mennyiségű lekvárt főztünk, de nem "eltevésre", hanem azonnali fogyasztásra. Ám mivel ...

Piskóta, te csodás...

A piskóta elkészítése igazán nem bonyolult művelet, de ahhoz, hogy finom legyen, be kell tartanunk néhány alapszabályt, aztán jöhet, aminek jönnie kell, süthetjük kedvünkre! Egy biztos, a család és a barátok imádni fogják!

Még több piskótarecept itt >>

Meggyes piskóta

A szuperegyszerűség jegyében készült ez a meggyes piskóta. Persze, akkor lenne az igazi, ha már nyár lenne és a meggymagozástól piros kezekkel majszolhatnánk a süteményt...

A szilvás előtt...

Ha valaki nem tudná eldönteni, hogy a szilvás vagy a barackos gombócot szereti-e jobban, az ne csüggedjen! Szerencsére nem kell választania a kettő közül, mert ha leérett a sárgabarack, utána jön majd a szilva. Most barackszezon van, használjuk ki!

Még több barackos gombócrecept itt >>

Olcsó receptek itt >>

Nagyon olcsó receptek itt>>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...