Urban Tiger - egy falat dögös Ázsia a Kecskeméti utcában

2 hete nyitott meg Budapest legújabb ázsiai étterme – az Urban Tiger a kifinomult, fúziós ázsiai ízek mellett remek italszortimenttel is várja a vendégeket.

A séf az elmúlt 15 évben élt Ázsiában, dolgozott New York-ban és Londonban. Az ázsiai illetve fúziós konyha területén szerzett tapasztalatait most egy olyan helyen kamatoztathatja, amely az étel mellett a budapesti átlaghoz képest komoly bárkinálattal is rendelkezik – tudtuk meg Szűcs Ádámtól, az Urban Tiger vezetőjétől.

Az étterem másik újdonsága, hogy az eredeti dél-kelet ázsiai street food árusok által kínált ízket adja vissza, de technikában, tálalásban inkább a nyugati ízlésnek felel meg. A tradicionális, kevesek által használt alapanyagok megmaradtak, de inas hús helyett prémium steak-et, egész szálkás hak lelyett filét használnak. A maláj, vietnámi, khmer és thai ízeket vegyítő étlaphoz illő italkínálat is van – a hely megálmodóinak célja az volt, hogy mind alapanyagban, mind technikában illeszkedjen az itallap a menühöz.

Lazac curry

A hely egyik célja, hogy a sharing concept valósuljon meg – mindenki csipegethet a közösből. Az ételek is erre lettek hangolva.

Az Urben Tiger délben és este van nyitva – délben az ázsiában népszerű, négy ízből összeállított, úgynevezett bento boxokkal, este pedig a la carte menüvel várja a vendégeket. Mi két különböző bento boxot kóstoltunk – mindkettőben volt leves, előétel, főétel, desszert és egy kis ropogtatni való. Minkét menühöz kacsa erőleves járt – mégpedig tökéletes, sűrű esszencia némi shitakee gombával és kacsahússal.

A bento box egy része: kacsaleves, saláta, és rákszirom

A csészében felszolgált levest nem feltétlenül az étkezés kezdetén kell elfogyasztani, nyugodtan elkortyolgathatjuk a főétel, vagy éppen a ropogós rákszirom mellé. Az egyik előétel egy ázsiai ízvilággal felturbózott, kicsit pikáns coleslaw, a másik pedig egy kimchi-re emlékeztető, fermentált zöldségekből álló saláta volt. Főételként a lazac curry-t és a gyömbéres-szójás csülköt választottuk. A curry egészen mesebeli volt, minden másodpercben új ízekkel rukkolt elő, érezhetően saját készítésű, és nem kész szószt kaptunk. A lazac is tökéletes állagú volt, pedig ezt a halat nagyon sok helyen kiszárítják.

A desszert: kókuszpite gyümölcsökkel

A gyömbéres csülök is kiválóan sikerült, bár még egy pár kanál extra szószt szívesen fogyasztottunk volna a rizs mellé. A kísérőként kapott koktél valóban illett az ételekhez – a mézvízzel és vodkával készült ital harsanóan friss volt, mintha csak a egy thai spa utáni fenyérfüves frissítőt kaptunk volna, mindenféle erős vagy tolakodó alkoholos íz nélkül.

Összességében nagyon elégedettek voltunk – a 3000 Ft-os fix ebédár ugyan nem tartozik a legolcsóbb választások közé, viszont garantáltan laktató, és minőségi ételt kapunk. Az enteriőr pedig kiválóan illik egy elegáns, modern vacsorával egybekötött italozáshoz – biztosan ki fogjuk próbálni egy későbbi órán is!

Ez is érdekelhet!

Pörköltmennyország a város közepén

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...