Ünnepi leves 15 perc alatt

Mi jut eszünkbe a spárgáról? Üde színek, friss, roppanós fogások és a tavasz. Akkor ez most kizárja, hogy télvíz idején az asztalunkra kerüljön? Hát nem!

Zöldspárga

Tény, hogy nem éppen a decemberi fogások közkedvelt alapanyaga, de a mi családunk olyannyira kedveli, hogy nem múlik el egy karácsonyi ebéd vagy vacsora spárga nélkül. Tudom, furán hangzik, hiszen nem igazán ünnepi fogás, de ez leginkább attól függ, hogyan tálaljuk. A mi családi receptünk egy spárgaleves, de nem krémleves, és cseppet sem hagyományos, ami pedig megkoronázza, az a szuper levesbetét, ami belekerül: tojásfehérje felvert habja. Emlékszem, mennyire imádtam gyerekkoromban, amikor mamám készítette - leginkább a madártejre hasonlított, ezt pedig kicsiként igen mókásnak találtam.

Mivel télen ritka afriss zöldspárga, ez a leves befőttből készül, de higgyük el, ez egyáltalán nem ront rajta, sőt, így is irtó finom. Plusz érv mellette, hogy sokkal hamarabb elkészül, íze pedig ugyanolyan, mintha frissből készítettük volna. Persze vitamin jóval kevesebb található benne, de valljuk be, nem is csak ezért esszük. Nem igaz?

A spárga kevés kalóriát tartalmaz, lédús és könnyen emészthető, emellett szuper éhségcsillapító.

Tudtad?

Mivel nagyon könnyű kis zöldségféle, ez a leves remek választás egy zsíros sült hús vagy más egyéb nehéz étel előtt. Mindössze alaplé, spárga, egy kevés tejföl, liszt és tojás kerül bele. Tényleg nagyon hamar elkészül, így az ünnepi hajtásban különösen ajánlom mindenkinek.

Mamám spárgaleves receptje

Pár percig főzzük a spárgát az alaplében, majd kivesszük a főzővízből, liszttel, tejföllel és a tojássárgájával behabarjuk a levet, ezt követően pedig visszatesszük bele a spárgát. A tojásfehérjét habbá verjük, teszünk bele egy kevés aprított petrezselymet, kanállal beleadagoljuk a habot a levesbe, és kész is. 15 perc alatt egy remek fogás készülhet belőle, csak ajánlani tudom!

A dekorációt köszönjük a Butlers-nek! A helyszínt a Lecsó Főzőiskola biztosította.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...