Top 7 laktató saláta 400 kcal alatt

Egy saláta is lehet tartalmas, ha sikerül jól összeválogatnunk az alkotórészeit. Kezdjük például magas energiatartalmú hüvelyesekkel, és fűszerezzük ízlés szerint!

Ha salátákról beszélünk, még ma is sokaknak a hagyományos savanyúságok vagy a pár zöld levélből és öt kocka kígyóuborkából álló verziók jutnak az eszükbe. Pedig egy saláta is lehet tartalmas, ha megfelelően állítjuk össze.

A hüvelyesekből (pl. szárazbab, lencse) készülő saláták magas élelmi rost- és növényifehérje-tartalmúak, és szinte bármilyen kiegészítést, fűszerezést elbírnak.

Összegyűjtöttem nektek most 7 babból, lencséből, csicseriborsóból készíthető saláta receptjét, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energiatartalommal. Persze ha épp nincs otthon csicseriborsó, akkor váltsátok ki nyugodtan egy másik hüvelyessel, garantáltan úgy is nagyon finom eredményt kaptok.

Olvasd el!

Top 9 krumplis étel ~500 kalóriából

  1. 1.

    Csicseriborsós saláta

  2. 2.

    Fetás lencsesaláta paradicsommal

  3. 3.

    Lencsesaláta zöldpaprikával

  4. 4.

    Gombás cannellini saláta

  5. 5.

    Joghurtos babsaláta

  6. 6.

    Balzsamecetes óriásbab saláta

  7. 7.

    Maradékmentő zöldsaláta csicseriborsóval

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...