Top 7 könnyű uborkasaláta

Amilyen frissítő alapanyag az uborka, olyan jól tűri meg maga mellett a legváltozatosabb fűszereket is. Kísérletezzünk bátran, szakadjunk el a hagyományos ecet-cukor duótól!

Nemrég egy japán konyhát kínáló bisztróban jártam, ahol kis kóstolónak fűszeres lében nyugvó uborkaszeleteket tálaltak. Az biztos, hogy volt a lében szója- vagy teriyaki szósz, szezámolaj és láthatóan szezámmagok is. Mindössze három falatot kaptam, de szinte jobban esett, mint a főétel. Frissítő volt az uborkától, különleges a szósztól, üdítően hatott az aznapi kánikulában.

A hazai konyhában az uborka alapfelhasználása a hagyományos uborkasaláta savanyúságként, csemege vagy kovászos uborka formájában. Nem tagadom, hogy én ezeket is szeretem, de egészen meglepő, hogy egy kis extra cifrázás mit tud kihozni ebből a zöldségből.

Ha éppen fogyni szeretnénk, mindenképpen vegyük fel az étlapra ezt a nagyon alacsony energia- és szénhidrát-, de magas víz- és élelmirost-tartalmú zöldséget. Tehetjük vegyes zöldségsalátákba is, de ha ennél többre vágyunk, frissítsük fel a fűszerpolcot, és próbáljuk ki a felsorolt receptek valamelyikét. Biztos vagyok benne, hogy különleges élmény lesz!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Uborka saláta kínai kellel

  2. 2.

    Joghurtos-mentás uborkasaláta

  3. 3.

    Korianderes uborkasaláta

  4. 4.

    Gránátalmás uborkasaláta

  5. 5.

    Joghurtos uborkasaláta római köménnyel

  6. 6.

    Tzatziki a Danone konyhájából

  7. 7.

    Japán uborkasaláta

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...