Top 5 lekvár ajándékba

Lekvárokkal, dzsemekkel folytatjuk karácsonyi ajándékötlet-sorozatunkat. Eljött a legizgalmasabb, legfűszeresebb házi finomságok ideje.

Bármilyen házilekvárnak örül az ember, ha ajándékba kapja. Ilyenkor karácsony táján nincs igazán gyümölcsszezon, az alapanyag-lehetőségek leszűkülnek, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincsenek. Alma, körte, füge, gesztenye és déligyümölcsök például kaphatóak a piacon. Sőt, ott van pár zöldség is, mint a sütőtök, amelyből nagyszerű ajándéklekvár készíthető. A plusz egy titkos összetevő pedig nem más, mint a csokoládé. Igen, lekvárba is tehető! Ezeket a lehetőségeket gyűjtöttük nektek egy csokorba, szemezgessetek belőle.

  1. 1.

    Narancslekvár karácsonyra

  2. 2.

    Téli vegyes vitaminlekvár

  3. 3.

    Narancsos gesztenyelekvár

  4. 4.

    Gyömbérzselé citrusokkal

  5. 5.

    Kávés csokilekvár

Még több lekvár receptet itt találsz!

Olvastad már?

Kenj lekvárt a sütidbe!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...