Top 3 hét szakácsa 2012-ben

A hét szakácsa rovat tavaly új köntöst kapott - a választott szakács elárul magáról néhány kulisszatitkot. Lássuk, kik voltak a kedvenceitek tavaly!

1. Klivi

A 2012-es év kedvence a hét szakácsak rovatban Klivi volt. Csodálatos fényképei és ötletes süteményei sokatok kedvencévé tette. Nagy konyhai tapasztalata van, saját családjának nap-mint nap főz munka mellett. Szerinte abból válik jó szakácsa, akinek szerethető konyhai emlékei vannak egészen kicsi korától kezdve.

Korpás vágott zsemle

A felpuffasztott, bolti zsemlékkel ellentétben ez másnap is finom marad, és nem szárad ki. A búzakorpa szabályozza a bélműködést, a fogyókúra és a diéta fontos étrend-kiegészítője.

Foszlós kalács 7. - hidegen kelesztve

Ez a hideg kelesztés véletlenszerűen alakult nálam. Egyik este fonott kalácsot akartam sütni, el is készítettem a tésztát, de hirtelen el kellett mennem otthonról, és tudtam, hogy nem ...

2012 legnépszerűbb haztartástan tippje >>

2. Klári

Klári szinte alapítónak számít a Nosalty-n, hiszen amajdnem kezdetektől velünk van. Alapvetően a sütést kedveli a konyhai foglalatosságok közül, klasszikus receptjeiből százak tanultak sütni - pedig úgy ment férjhez, hogy a teán és a pirított grízen kívül semmit sem tudott készíteni. Ma ő készíti a nagyobb családi ünnepekre a bonyolultabb, macerásabb sütiket - mi pedig nem tagadhatjuk le, hogy irigykedünk.

Mézes krémes

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája.

Mignon 3.

A családunkban a felnőtt gyerekek imádják a házi készítésű mignont. Elkészítése kétségkívül macerás, de néha rá tudnak venni, hogy nekiálljak.

Piskótatekercs

Ha fokozni szeretnénk a látványt és az ízeket, bevonhatjuk a tekercset csokimázzal. Természetesen ízlés szerint bármilyen krémmel, vagy lekvárral megtölthetjük a piskótát. Én most ...

Dobostorta

Öcsém kerek évfordulós bulijára készült ez a dobostorta, ami a vendégek nagy részénél felébresztette a gyermekkor iránti nosztalgiát. Mindenkinek nagyon ízlett. A társaságban ...

Diós kekszgolyók

Meggy helyett, illetve a változatosság kedvéért a golyók közepébe pörkölt mandulát, vagy diót is tehetünk. Rumos meggyel is nagyon finom. Hűtőben sokáig eláll, főleg, ha nagyon hamar ...

2012 legnépszerűbb gasztrobloggerei >>

3. Csiki Piroska

Piroska ma már boldog nyugdíjasként főz finomságokat az unokáinak, pedig volt idő, mikor nehezebb volt kreatívnak lenni a konyhában - a '80-as évek Romániájában az alapanyag beszerzése is sokszor jelentett gondot. Piroska tele van humorral - játékos receptjei árulkodnak arról, hogy igazán kreatív szakáccsal van dolgunk. Sőt, azt is neki köszönhetjük, hogy tudjuk, milyen a székely sushi!

Székely sushi

Délutáni vendégeim jöttek, tulajdonképpen csak poénból készítettem, gondoltam, ha nem is ízlik, jól díszíti az asztalt. Mind elfogyott, volt aki vörösáfonya szósszal ette, mások meg ...

Mini szavarin

Most rum helyett a szirup egy részét bodzasziruppal helyettesítettem, de citromlével ízesítve is finom. A cukor mennyisége ízlésünkhöz igazítható.

Kakaós-tejfölös mézes

A cukormáz a Citrom szeletemnél leírt módon készült. Készíthetjük nem emeletesnek, ilyenkor 4 kisebb lapot nyújtunk. 40 éve készítem ezt a süteményt. Az unokám szerint ez a kedvenc a ...

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!