Még a tapasztalt szakácsokkal is előfordul, hogy nem tudnak dönteni egy-egy hozzávalót illetően. Szerencsére a Háztartástan rovat hasznos tanácsai 2012-ben sokunknak segítettek!
Miért is lenne konyhai mumus a zsír? Ha eddig nem tudtad, hogyan használd vagy ódzkodtál kipróbálni a zsírral főzést, most kiderül, miért járunk jól, ha zsírban sütünk! A zsír nemcsak hasznos és fontos alapanyaga a magyaros konyhának, de akár te is elkészítheted, ha követed a receptet.
Zsírral készült receptekért kattints ide! >>
A mustár az ételeket pikánssá teszi, a húsok kiváló kiegészítője és szinte minden háztartásban megtalálható. De melyiket válasszuk? Bármelyiket, hiszen a mustár nem romlik meg, így az sem lehet érv, hogy „nálam nem fogy el”, mert előbb-utóbb biztosan elfogy.
Mustáros finomságokat itt találsz >>
Az olasz tésztákkal nem tévedhetünk, szósszal párosítva mennyei vacsorákat rittyenthetünk belőlük! Mindenki olyan formájú tésztát tartson otthon, amilyet szeret, nálunk a spagetti a legnépszerűbb. A tészták, a formájukat leszámítva, a szószmegkötő tulajdonságukban különböznek, egyesek a hígabb, mások a sűrűbb szószokhoz valók inkább.
Gyermekkorunk kedvenc tésztaételei >>
A Háztartástan rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>