Top 15 ázsiai recept ~300 kalóriából

Színes, változatos, karakteres, izgalmas - ezek az ázsiai ételek. Fogyókúránkba is szuperül beilleszthetőek!

Natúr csirkemell salátával pipa, sült csirkecomb párolt zöldséggel pipa. Ideje egy kicsit nyitni a változatosság felé, különben nem fog sokáig tartani a fogyókúrád.

Ehhez adok most pár ötletet az ázsiai ízvilágból, amelyet én változatossága, frissessége miatt nagyon szeretek. Ma már a fűszerek nagy része beszerezhető a hétköznapi üzletekben is, nem kell különleges boltok után kajtatnunk lakóhelyünkön.

Az alábbi receptválogatásban ~360 kcal alatti energiatartalmú húsételek receptjeit találjátok. Ha ezek mellé köretként (nyersen mérve) 50 g rizsből vagy 50 g tésztát választotok, a teljes ebéd kijön kevesebb, mint ~550 kalóriából, ami egy testsúlycsökkentő 1500-1600 kalóriás étrend ebédjének felel meg.

Olvastad már?

Mintaétrend: 180g szénhidrát/nap

  1. 1.

    Gyorsan pácolt szűzpecsenye

  2. 2.

    Chilis gyömbéres csirke pak-choi-jal

  3. 3.

    Thai húsgombócok

  4. 4.

    Citromfüves csirke

  5. 5.

    Curry-s mogyoróvajas csirkemell

  6. 6.

    Maláj marha rendang

  7. 7.

    Cukkinis-ananászos csirkeragu

  8. 8.

    Édes chilis-szójás csirke

  9. 9.

    Saját levében párolt hal kínai stílusban

  10. 10.

    Sertésszűz ázsiai stílusban

  11. 11.

    Harcsa stir-fry

  12. 12.

    Ázsiai marha ragu

  13. 13.

    Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából

  14. 14.

    Serpenyős fűszeres csirkemell sok zöldséggel

  15. 15.

    Ázsiai narancsos csirke

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...