Töltsd meg a zöldséget!

Végre lement a zöldségek ára a piacon annyira, hogy bátran kísérletezhetünk velük. Jöhet a zöldségtöltés nagyüzemben: cukkini, padlizsán, paradicsom..!

Töltött cukkini olasz módra

Végre találtam szép nagy magyar cukkinit, ami töltésre kiváló. Úgyhogy neki is láttam az elkészítésének. Az olasz konyha amúgy is a szívem csücske, a cukkinivel meg úgyis nagyon jó ...

Mostantól pár hónapig jó dolga lesz a zöldségrajongóknak – a primőrök árai is lekúsztak, és minden héten van valami újdonság. A cukkiniszezon már tombol, akárcsak a paprikáé és a paradicsomé, de mindjárt jön a padlizsán és a friss, őszi gomba is.

Cuki-ni!

Alig vártuk már, hogy megjelenjen. Szeretjük rántva, lecsónak, főzeléknek, grillezve, rakva és természetesen, töltve. Ha tölteni szeretnénk, rengeteg lehetőség áll előttünk! A hosszú, egyenes, friss cukkinikat nyugodtan tölthetjük hússal vagy virslivel, így izgalmas egytálételt kapunk, és még a köretet is megspóroljuk! A kicsit girbegurbább darabokat tölthetjük darált hússal, sajtokkal, más zöldségekkel, akár saját magával is!

Cukkinireceptek itt >>

A lila hajó

A padlizsánra is igaz, ami a cukkinira – érdemes úgy vásárolni, hogy már akkor tudjuk, hogyan fogjuk elkészíteni. A zsenge, hosszabb darabokat érdemes friss, hamar puhuló zsengeségekkel, friss sajtokkal tölteni, vagy vékony szeletekre végni, és úgy tekerni, mint egy tapast. Ha pufókabb, markáns padlizsánra teszünk szert, nyugodtan mehet bele a darált marha, vagy sertéshús.

Még több padlizsán recept itt >>

Ne csapd a lecsóba!

Paprikával és paradicsommal is érdemes kísérletezni! Nemcsak a mi tv paprikánk, hanem a vastagabb, húsos kaliforniai vagy kápia paprika is tökéletesen alkalmas a hússal való töltésre. Próbáljuk ki egyszer, tepisbe téve, alufóliába csomagolva, szósz nélkül! A tv paprikát pedig tölthetjük hidegen körített túróval vagy fűszeres krémsajtokkal. A paradicsom lágy héja és puha húsa nehezítő tényező lehet töltésnél, de rizzsel és zöldséggel még a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Ne felejtsd a gombát!

Nem volt ugyan egy esős nyarunk, de reméljük, az ősz megörvendeztet minket néhány remek gombavacsora élményével. A legtöbb fajta tölthető, a kisebbekből isteni előételt, míg a nagyobb gombákból komoly vacsorát is rittyenthetünk!

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Portobello hazaival töltve

Végre találtam egy zöldségest. Minden van nála. Zöldségek, gyümölcsök olyan választéka, aminek töredékéért otthon csak rimánkodnánk, zöld fűszerek guszta csokrokban, ...

Kuszkusszal töltött gomba

Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is. Nálam most egy különc verzió ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...