Töltsd meg a zöldséget!

Végre lement a zöldségek ára a piacon annyira, hogy bátran kísérletezhetünk velük. Jöhet a zöldségtöltés nagyüzemben: cukkini, padlizsán, paradicsom..!

Töltött cukkini olasz módra

Végre találtam szép nagy magyar cukkinit, ami töltésre kiváló. Úgyhogy neki is láttam az elkészítésének. Az olasz konyha amúgy is a szívem csücske, a cukkinivel meg úgyis nagyon jó ...

Mostantól pár hónapig jó dolga lesz a zöldségrajongóknak – a primőrök árai is lekúsztak, és minden héten van valami újdonság. A cukkiniszezon már tombol, akárcsak a paprikáé és a paradicsomé, de mindjárt jön a padlizsán és a friss, őszi gomba is.

Cuki-ni!

Alig vártuk már, hogy megjelenjen. Szeretjük rántva, lecsónak, főzeléknek, grillezve, rakva és természetesen, töltve. Ha tölteni szeretnénk, rengeteg lehetőség áll előttünk! A hosszú, egyenes, friss cukkinikat nyugodtan tölthetjük hússal vagy virslivel, így izgalmas egytálételt kapunk, és még a köretet is megspóroljuk! A kicsit girbegurbább darabokat tölthetjük darált hússal, sajtokkal, más zöldségekkel, akár saját magával is!

Cukkinireceptek itt >>

A lila hajó

A padlizsánra is igaz, ami a cukkinira – érdemes úgy vásárolni, hogy már akkor tudjuk, hogyan fogjuk elkészíteni. A zsenge, hosszabb darabokat érdemes friss, hamar puhuló zsengeségekkel, friss sajtokkal tölteni, vagy vékony szeletekre végni, és úgy tekerni, mint egy tapast. Ha pufókabb, markáns padlizsánra teszünk szert, nyugodtan mehet bele a darált marha, vagy sertéshús.

Még több padlizsán recept itt >>

Ne csapd a lecsóba!

Paprikával és paradicsommal is érdemes kísérletezni! Nemcsak a mi tv paprikánk, hanem a vastagabb, húsos kaliforniai vagy kápia paprika is tökéletesen alkalmas a hússal való töltésre. Próbáljuk ki egyszer, tepisbe téve, alufóliába csomagolva, szósz nélkül! A tv paprikát pedig tölthetjük hidegen körített túróval vagy fűszeres krémsajtokkal. A paradicsom lágy héja és puha húsa nehezítő tényező lehet töltésnél, de rizzsel és zöldséggel még a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak.

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Ne felejtsd a gombát!

Nem volt ugyan egy esős nyarunk, de reméljük, az ősz megörvendeztet minket néhány remek gombavacsora élményével. A legtöbb fajta tölthető, a kisebbekből isteni előételt, míg a nagyobb gombákból komoly vacsorát is rittyenthetünk!

Még több töltöttzöldség-recept itt >>

Portobello hazaival töltve

Végre találtam egy zöldségest. Minden van nála. Zöldségek, gyümölcsök olyan választéka, aminek töredékéért otthon csak rimánkodnánk, zöld fűszerek guszta csokrokban, ...

Kuszkusszal töltött gomba

Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is. Nálam most egy különc verzió ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...