A tökéletes egytálétel

Sok gyorsan elkészíthető, mégis finom ételről írtunk mostanában, ezt a jó szokásunkat ezentúl sem szeretnénk megváltoztatni. Az alábbiakban a spanyolok nemzeti eledeléről, a paelláról lesz szó!

Lazac paella

Az igazi valenciai paella elkészítéséhez néha sok olyan ritkaság kell, ami egyébként valójában csak frissen jó. Ezekhez nem mindig és nem mindenki jut hozzá. Olyankor kerül ez az ...

Sáfrány a lelke mindennek

Tökéletes vendégváró, de gyors családi vacsoraként is megállja a helyét, egészséges és laktató egytálétel. A paella lelke a rizs és a sáfrány, e kettő nélkül elképzelhetetlen autentikus módon megfőzni. Ne ijedjünk meg! Sáfrányból egy mokkáskanálnyi bőven elegendő bele, nem kell vagyonokat költenünk egyetlen hozzávalóra. Régen tőkehalból és angolnából készült, illetve az arab hatásra termesztett rizsből állt a recept, ma már előszeretettel főzik csirke- és nyúlhúsból, szezonálisan bármilyen zöldséggel összesütve, először Valencia város környékén. Fesztiválok, nagy ünnepek idején, ha össze kell rántaniuk az egész családot, a spanyolok hatalmas adagot képesek elpusztítani paellából és persze azt is mondhatnánk, ahány ház, annyi paella. Az alábbiakban egy általános elkészítéshez adunk tippeket!

Egytálételeket itt találsz >>

Tenger gyümölcsei paella chorizo-val

A BBC GoodFood magazin augusztusi számában jelent meg ez a recept "a világ legkönnyebb paellája" címmel. Imádom a tengeri finomságokat, ezért rögtön ki kellett próbálnom. Jelentem, ...

Valenciai paella

És eljött az idő az általam imádott paella elkészítésének, amiről érdemes annyit tudni: eleinte ez volt az eledele a legeltető pásztoroknak Spanyolhon szerte, és eredetileg a mórok ...

Valenciai paella 2.

A paella az egyik legismertebb spanyol étel, szinte mindenki kipróbálja, amikor Spanyolországban jár. Én 10 évi kint tartózkodásom alatt sokszor elkészítettem ezt az ételt, sokáig ...

Szükségünk lesz alaplére, zöldség- vagy tyúkhúslevesre, de ezek híján bio leveskockával is nekivághatunk a műveleteknek. Sáfrányt ma már rengeteg hiperben és delikátüzletben árusítanak, biztosan hozzájutunk egy csomaghoz. A legjobb, ha friss paradicsomot használunk a paellához, de október idusán ez már nem igazán teljesíthető misszió, így jó minőségű, tartósítószermentes paradicsomkonzervet ajánlunk. Olívaolajat öntsünk a serpenyőnkbe, mert ezzel emelhetjük majd ki igazán az étel aromáját. A rizs a fűszerekkel és alaplével fog megfőni, így jelentősen csökkenthetjük a mosogatnivaló edények számát. Vastag falú, lehetőleg kétfülű edényben hevítsük a finomságot, ne nagyon mozgassuk, mert a lényeg éppen abban rejlik, hogy egyenletes oszlik el a hő az edény alatt. A citrom szintén tradicionális összetevőnek tekinthető, a főzés végén kizárólag friss citrus levét csurgassuk rá a paellánkra.

További paellarecepteket itt találsz >>

Csirkés paella

A paella Spanyolországból, azon belül is Valeciából származik. Eredetileg csirke helyett tenger gyümölcseivel csinálják, régen meg mindent raktak bele ami akadt... A nyúltól elkezdve a ...

Paella 3.

Már régóta készültem paella főzésre, nagyon szeretem. Sajnos a gyerekeknek nem jött be, nekünk felnőtteknek viszont annál inkább. Rengeteg változata létezik. A spanyoloknál ...

Paella tenger gyümölcsei

A tenger gyümölcsei Paella egy tipikus finomság Valenciában, Spanyolországban. A zöldséges kertből frissen szedett zöldségekből és a tengeren korán reggel fogott halakból készült ...

5 tipp hétköznapi vacsorákra >>

A leggyorsabb vacsora - készítsd el előre! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...