Több mint szendvics!

Nem egy egyszerű melegszendvicsről lesz szó! A franciák ennek is megadják a módját, a croque monsieur-t te is elkészítheted otthon!

A párizsi bisztrók egyik legnagyobb sztárja a croque monsieur elnevezésű melegszendvics, amit legyintéssel sokan beburkolnának egy egyszerű sajtos-sonkás melegszendvics köntösébe. Pedig ennél többről van szó! Bár még a francia fővárosban is viszonylag ritka, hogy eredeti formájában pepecselnek a monsieur-vel, de most arra biztatlak, próbáld ki otthon autentikusan, mert végül igazat fogsz adni, hogy megérte.

Nincs is jobb annál, mint croque monsieur-vel indítani a napot!

Semmi esetre sem lehet diétás szösszenetnek nevezni, két szelet kenyér közé fogjuk pakolni a belevalókat. Ebben az esetben a fehér kenyeret ajánlom, de ha ragaszkodsz a teljes kiőrlésűhöz, akkor készítsd azzal. Ha előkészítettél mindent, jöhet a besamel, a szendvics lelke: ez az, amit sok helyen megspórolnak erről a szendvicsről, mi most nem fogjuk! Mehet a felolvasztott vajra liszt, majd apránként hozzáadagoljuk a teljes tejet (próbálj meg valódi tehéntejet beszerezni), majd ha már kellően sűrű állagú a mártásunk, na akkor zuttyantsd bele a tojássárgáját. Hagyjuk kihűlni.

Közben a kenyérszeletekre megindulhat a rétegezés, sonka, egy csepp dijoni mustár szépen eloszlatva, hivatalosan Gruyére sajttal kellene folytatni a pakolászását, ennek híján válaszd a kedvenc sajtodat és dolgozz azzal. Teríts el rajta szépen 1-2 evőkanált besamelt, majd borítsd be a szendvicset egy másik szelet kenyérrel. Told be a sütőbe és alig tíz perc elmúltával már tálalhatod is őket. Ha ez kevésbé szimpatikus, serpenyőben, kevés vajon is átpiríthatod a szendvicseket, de süthetsz a tetejükre tükörtojást, ez esetben croque madamme-ot fogsz alkotni, melyhez szuper tojásfőzőt is ajánlunk a NoSalty Webshopból, ha neked is sokszor gondot okoz a tökéletes tojás sütése/főzése!

Lékué tojásfőző - szív alakú

A Lékué tojásfőzővel egyszerűen, gyorsan készíthető el a tojás: a tartóban ízesíthetjük ízlés szerint zöldségek, fűszerek vagy egyéb finomságok hozzáadásával. Mikróban vagy vízfürdőben használható.

Még több melegszendvics! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek