Több mint szendvics!

Nem egy egyszerű melegszendvicsről lesz szó! A franciák ennek is megadják a módját, a croque monsieur-t te is elkészítheted otthon!

A párizsi bisztrók egyik legnagyobb sztárja a croque monsieur elnevezésű melegszendvics, amit legyintéssel sokan beburkolnának egy egyszerű sajtos-sonkás melegszendvics köntösébe. Pedig ennél többről van szó! Bár még a francia fővárosban is viszonylag ritka, hogy eredeti formájában pepecselnek a monsieur-vel, de most arra biztatlak, próbáld ki otthon autentikusan, mert végül igazat fogsz adni, hogy megérte.

Nincs is jobb annál, mint croque monsieur-vel indítani a napot!

Semmi esetre sem lehet diétás szösszenetnek nevezni, két szelet kenyér közé fogjuk pakolni a belevalókat. Ebben az esetben a fehér kenyeret ajánlom, de ha ragaszkodsz a teljes kiőrlésűhöz, akkor készítsd azzal. Ha előkészítettél mindent, jöhet a besamel, a szendvics lelke: ez az, amit sok helyen megspórolnak erről a szendvicsről, mi most nem fogjuk! Mehet a felolvasztott vajra liszt, majd apránként hozzáadagoljuk a teljes tejet (próbálj meg valódi tehéntejet beszerezni), majd ha már kellően sűrű állagú a mártásunk, na akkor zuttyantsd bele a tojássárgáját. Hagyjuk kihűlni.

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Közben a kenyérszeletekre megindulhat a rétegezés, sonka, egy csepp dijoni mustár szépen eloszlatva, hivatalosan Gruyére sajttal kellene folytatni a pakolászását, ennek híján válaszd a kedvenc sajtodat és dolgozz azzal. Teríts el rajta szépen 1-2 evőkanált besamelt, majd borítsd be a szendvicset egy másik szelet kenyérrel. Told be a sütőbe és alig tíz perc elmúltával már tálalhatod is őket. Ha ez kevésbé szimpatikus, serpenyőben, kevés vajon is átpiríthatod a szendvicseket, de süthetsz a tetejükre tükörtojást, ez esetben croque madamme-ot fogsz alkotni, melyhez szuper tojásfőzőt is ajánlunk a NoSalty Webshopból, ha neked is sokszor gondot okoz a tökéletes tojás sütése/főzése!

Lékué tojásfőző - szív alakú

A Lékué tojásfőzővel egyszerűen, gyorsan készíthető el a tojás: a tartóban ízesíthetjük ízlés szerint zöldségek, fűszerek vagy egyéb finomságok hozzáadásával. Mikróban vagy vízfürdőben használható.

Még több melegszendvics! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...