Tilos a kukorica, ha fogyni szeretnék?

A finom édes kukorica általában szerepel a fogyókúrás tiltólistákon. Én azért mutatok nektek 1-2 kukoricás ételt, amelyek bele kell, hogy férjenek az étrendbe.

Itt a friss, zsenge kukorica szezonja, és bár én szeretem a konzerv változatokat is, azért a kettő ég és föld. Szezonban igyekszem rendszeresen enni - leginkább főzve, sósan szeretem. A növények között magas energia- és szénhidráttartalmú alapanyagnak számít, ezért a fogyókúrás étrendi ajánlásokban az elsők között kerül általában a tiltólistára.

Én személy szerint abban hiszek, hogy egy jól összeállított testsúlycsökkentő étrendbe viszonylag sok alapanyag belefér, bár természetesen szükség van kompromisszumokra is. Kiválogattam most nektek 10 db, adagonként kevesebb, mint 300 kalória energia- és 30 g szénhidráttartalmú kukoricás ételt - levest, salátát, amelyeket alkalmanként beilleszthettek az étrendbe akkor is, ha fogyni szeretnétek.

Próbáljátok ki őket!

  1. 1.

    Csípős kukoricás paradicsomleves

  2. 2.

    Kukoricaleves chilivel

  3. 3.

    Füstös kukorica salsa

  4. 4.

    Citromos-curry-s kukoricakrémleves

  5. 5.

    Hagymás-kukoricás csirke

  6. 6.

    Töltött gomba 3.

  7. 7.

    D'Antonello saláta

  8. 8.

    Flamenco tojás

  9. 9.

    Sonkás-kukoricás frittata

  10. 10.

    Vegyes saláta pulykamell csíkokkal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...