Tedd a napfényt be a spájzba!

Ha Te is a last minute-befőzők sorába tartozol, akkor örülni fogsz az alábbi tippeknek! Tedd el a vitamint a kamra polcaira vagy a mélyhűtőbe, hogy januárban is élvezhesd a júliusi napfény zamatát!

Hogyan tegyük el a nyár végét télire?

Tiszta nejlonzacskókat vagy műanyag dobozokat használjunk a mélyhűtéshez, de élhetünk ezzel a praktikus megoldással is. Minden adagot lássunk el címkével (miből és mennyi van benne; mikor tettük el)! Vegyük figyelembe, hogy a mélyhűtéssel nő a pépek, folyadékok térfogata, így ezek fagyasztásakor ne töltsük színültig a tároló edényt.

A teljes cikket itt olvashatod >>

Zárd üvegbe a nyarat!

Tisztaság mindenekelőtt! Patyolattiszta edények, befőttesüvegek, gyümölcsök. Különben hiába fáradozunk, megromlik a lekvár és a befőtt. Éppen szezonális, érett, hibátlan gyümölcsöket válasszunk a befőzéshez. (A földről felszedett példányokat is felejtsük el, a félig rohadásnak indultakat annál inkább.)

További tippekért ide kattints >>

Zöldségeket a hűvösre!

A legtöbb zöldség jól tűri a fagyasztást, ám mélyhűtőnk kapacitása véges. Most megmutatjuk, miként őrizhetjük meg a zöldésgeket télire a legegyszerűbb eltevési módokon (mosás, szárítás, bezacskózás, fagyasztás) kívül, szó lesz a nagy klasszikusokról, az újítani vágyóknak pedig ötleteket adunk különlegesebb savanyúságokhoz is. Tartsatok velünk!

Zöldségeket a hűvösre! >>

Hasznos és olcsó tippek tároláshoz >>

Gyümölcsök fagyasztása praktikusan >>

Vegyszermentes háztartás fillérekből >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...