Szerettük volna igazán autentikus finomságokkal is meglepni Titeket, ezért úgy gondoltuk, ellátogatunk egyikőnk nagymamájához, hogy első kézből tudhassuk meg: mitől olyan isteni a nagyi sütije. Így aztán egy egész hétvégére megszálltuk Eszti nagymamájának konyháját és csak termeltük a jobbnál-jobb finomságokat.
A több doboznyi süteményből végül szorgos tesztelés után, egyértelműen az isler bizonyult a legjobbnak. A titok a tésztában rejlő mandulában rejlik, melytől ez az isler igazán utánozhatatlan lesz! Most szeretnénk Veletek a receptet megosztani és egyben a lehetőséget is biztosítani, hogy karácsonyeste ezzel kápráztassátok el szeretteiteket.
Kellemes ünnepeket és nagyon boldog, finomabbnál-finomabb receptekkel teli új évet kívánunk Nektek!
Nagyi islerjéhez a hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
18 dkg cukor
5 dkg őrölt mandula
1 ½ csomag vaníliacukor
2 evőkanál rum
lekvár
étcsoki
Nagy islerjének elkészítése lépésről - lépésre
Elkészítés:
A margarint a lisztet, a sütőport és a cukrot jól eldolgozunk, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a rumot.Kb. 4 mm nyújtjuk. Kerek szaggatóval kiszaggatjuk és előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Sütés után a korongokból kettőt-kettőt baracklekvárral összeragasztunk és gőzön olvasztott csokoládéval leöntjük.
A kiürült pénztárcák segítségére siet az alábbi szaftos, krémes tésztaétel. Egyszerű alapanyagokból, rövid idő alatt készíthetünk valami igazán ízleteset és emlékezeteset. Ki ...
A mhencha egy hagyományos marokkói mandulás sütemény, aminél az aprított tölteléket ropogósra tekert réteslapba tekerve sütik meg. Leggyakrabban csigaformában tekerik fel, azonban mivel ...
Marokkóban bármerre járunk, egészen biztos, hogy rövid időn belül frissen főtt mentateával fognak kínálni minket. Ez a mentatea azonban valójában egy friss mentával ízesített zöld ...
Kong a kassza, nincs több konyhapénz a hónapra? Új sorozatunk keretében olyan receptek rukkolunk majd elő, amelyekkel még a legszűkösebb heteket is ki lehet húzni. A januári fogás főszereplője a filléres kelkáposzta és a laktató tészta.
Nagy kár lenne kihagyni a mai menüt krémes, tejfölös karalábélevesével, színpompás és szaftos rizottójával, no meg azzal az isteni narancsos tortával. Ki éhes?
Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, legyen szó csirke-, marha- vagy éppen pacalpörköltről, de mai Napi Tippünk olyat mutat, amitől tiéd lesz a legtökéletesebb pörköltszaft, bármilyet is készítesz. Lássuk, milyen új konyhatrükköt mutat nektek mai Napi Tippünk!
Egy olyan növényi olajat mutatunk nektek, ami hazánkban nem tartozik a legnépszerűbbek közé, mégis érdemes megismerkedni vele, időseknek pedig kimondottan jót tesz napi szintű fogyasztása.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...