Ezen a héten végre beköszönt az igazi tavasz! A meteorológusok előrejelzései szerint a hőmérséklet immár tartósan 15 fok fölött alakul, így talán valóra válik az az álmunk, hogy elérkezik a 2013-as tavasz.
Dobjuk fel a hetet isteni vacsorákkal! Ajánlunk medvehagymát, brokkolit, de lesz sajttorta is!
Hétfő
Az utóbbi évek egyik méltatlanul mellőzött, majd hihetetlen visszatérést produkáló konyhai alapanyaga egyértelműen a medvehagyma. A tavasz slágere 200-300 forintért kapható a piacokon nagyobb csokrokban, s persze nyersen a legegészségesebb, azért mártásként, csirkemellfilé mellé, kevés salátával is szívesen kínáljuk.
Kedd
A tavaszi örömünnep tiszteletére zsenge zöldborsóból főzünk estére egy finom főzeléket – ha kapunk hozzá friss petrezselymet, ne habozzunk megszórni vele. Van, aki tejjel, más tejfölös habarással és vízzel készíti – bármelyik is a szimpatikus, mindenhogyan finom a végeredmény, ami simán lesöpri a régi, menzai rossz emlékeinket!
Szerda
El Salvador egyik nemzeti főfogása ez a tortillaféleség – aki még nem hallott a pupusasról, feltétlenül próbálja ki. A serpenyőben süthető, összelapogatott tésztagombócok sajttal, pirospaprikával és némi tejföllel a tetejükön a legfinomabbak, különösen, ha tavaszi zöldeket is kínálunk hozzájuk!
Tortillarecepteket itt találsz >>
Csütörtök
A sajttortával általában azok is megpróbálkoznak, akik egyébként még életükben nem sütöttek tortát: ennek az expressz receptnek erőssége is a mascarponéban, a tejszínben és a málnában rejlik, és szinte lehetetlen elrontani. A szeletekre vágott hűs tortát viszont imádni fogja a kóstoló közönség!
Péntek
A brokkoli az egész telünket végigkísérte: primőrként vagy fagyasztva, de többször is került belőle az asztalunkra, s még egy utolsó körben összedobunk belőle egy jó, fokhagymás-tejszínes krémlevest. Hamarosan már a tavaszi zöldekből főzzük a leveseket!
Olcsó, gyors, egészséges: főzelék! >>
A Reggeli és vacsora rovat korábbi hasznos cikkeit itt találod >>