A mosogatás senkinek nem tartozik a kedvenc konyhai tevékenységei közé. Ha nincs mosogatógépünk, máshogy is megoldhatjuk a kérdést – tányér helyett tálaljunk cipóban!
chilis bab
Kedvesem egyik kedvence. Imádja! Méghozzá jó csípősen. Többféle chilisbabot készítettem már, ez volt a legutóbbi verzió.
Nagyon gyorsan elkészül és nagyon laktató. Én nem szeretem ...
Levesek cipóban
Az undok novemberi időben különösen nagy levesrajongóvá válunk, pedig állítólag így is mi vagyunk az egyik leglevesesebb nép. A hideg hónapokban azonban a szokásosnál is jobban vágyunk a tartalmas fogásokra, vastag krémlevesekre, sűrű gulyásokra. Ezekhez az étekhez pedig nagyon jól passzol a cipó! Mindegy, hogy sajt- vagy fokhagymakrémleves, klasszikus, palóc- vagy babgulyás kerül az asztalra, garantáltan megspórolhatjuk a második fogást, ha a család kedvenc levesét tányér helyett cipóba merjük. Azért, mielőtt nagy vendégseregnek tálaljuk fel, érdeklődjünk körbe, hogy mindenki szereti-e az ilyen formán tálalt ételeket, hiszen van, aki idegenkedig az ázott cipótól. De ne aggódjunk túlságosan – az igazi ínyencek szerint az a legjobb falat!
Ne vásárolj, süsd meg otthon! >>
hagymaleves
Számtalan előnye van ennek a jó kis levesnek : igen gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, nagyon finom, mutatós, és bármi legyen is utána a főétel, biztos,hogy senki nem marad éhes.
Ja, ...
fokhagymakrémleves
Nagyon szerettem volna már fokhagymakrém levest enni, de nem akartam leveskockát használni hozzá, ezért egy csirkemellet tettem ízesítőnek bele. Így egy tartalmasabb, finom levest kaptam.
hagymaleves
Valamilyen titokzatos oknál fogva sör többször szokott lenni nálunk, mint bor. És habár a hagymaleves receptje mindig száraz fehérbort ír, gondoltam, nem lehet rossz barna sörrel. Nem ...
babgulyás
Idén is eljutottunk addig, hogy megrendezhettük a 2009-es év leányfalui főzőcskézését. Az időjárás két alkalommal már közbeszólt, de most mindenki úgy döntött, lesz, ami lesz, ...
hagymaleves
Minden formában, színben és méretben imádjuk a hagymát, így egyértelmű volt az ízlésünknek megfelelő hagymaleves kifejlesztése. Lehet turmixolva, krémlevesként is fogysztani, de mi ...
sajtkrémleves
Ha meghallom a szót, kenyérsütés, nekem olyan szavak ugranak be, mint pék (gondoltátok volna?) falu, nagyanyó, kemence, de semmi esetre sem az, hogy kenyérsütő gép.
Az otthoni ...
hagymakrémleves
Hideg téli napokon nagyon jól esik ez a forró, krémes leves. A friss, házi kenyérféléket mi nagyon szeretjük, és ehhez a rozscipó nagyon illik.
Nagyevők kedvence
Van pár olyan fogás, amit kifejezetten nagyevők számára fejlesztettek. Nem minden balerina tud betolni egy egész tál chilis babot vagy egy adag, vastagon tejfölös székelykáposztát! Ezek azok az alkotások, amelyet, ha cipóban tálalunk, biztosan elnyerik a vasgyomrúak tetszését, de tulajdonképpen bármivel megtölthetjük a bucinkat, aminek van egy kis szaftja, és amúgy ennénk mellé némi kenyeret. Előnye ugyanaz, mint a leveses verziónak – kevesebb a mosogatnivaló, és garantáltan elég egy fogással készülnünk. Mert ha valaki egy ültő helyében magáévá tesz egy egész adag sóletet a tálalást segítő cipóval együtt, annak utána biztosan nem kell palacsintát sütögetnünk vagy császármorzsát kotyvasztanunk...
5 finomság burgonyából >>
sólet
Nagyon sokáig kutattam igazán jó recept után, míg végül egy idős nénitől sikerült megtanulnom ezt.
A sólet legfinomabb, ha cserépfazékban sütjük, de vastagabb falú fazékban, ...
káposztás egytálétel
Egy szelet friss kenyérrel fenséges.:)
székelykáposzta
Ennek az ételnek a készítésekor légelszívó ide, légelszívó oda az egész lakást megtölti a káposzta szaga. Valahogy az utóbbi időben mindig akkor főztem székelykáposztát, amikor a ...
lecsó
Nagyon fontosnak tartom a friss alapanyagok beszerzését, természetesen nem mindenkinek adatott meg a kiskert, épp ezért, a piacról vásárolóknak a figyelmébe ajánlom a megfelelő ...
chilis bab
Miért? Kinek? Minek? Miért van az, hogy ünnepnapokon, hétvégén, vagy csak simán holtidőszakban nem tudok úgy végigszörfölni a TV csatornák között, hogy ne fussak bele egy ...
Így csináld!
A cipóban tálalt ételek elkészítésénél az egyik legnagyobb macera az ideális „tányér" felkutatása. A bolti cipók legalább 25 dekásak, és egy ekkora cipóba tálalt leves vagy egytálétel elfogyasztása még egy megtermett férfiembernek is nehézséget okozhat. A kisebb cipók vagy zsömlék pedig vagy nagyon aprók vagy túl levegősek, így alkalmatlanok a feladatra. Olyan pékárut keressünk, aminek a héja vastag, és amikor kikaparjuk a fölösleges belső részeket, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vékony a védőréteg, úgy biztosan nem fogja átereszteni a tartalmát. Ha boltban nem találunk ilyet, kedvenc kenyérreceptünket is átalakíthatjuk – a saját készítésű cipóban való tálalás amúgy is nagyon menő dolog!
A legolcsóbb téli vitaminforrás >>
hagymás kenyér
Nagy süteménykönyv... Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam egyszer karácsonyra ezt a csodás könyvet. Régóta meg akartam sütni belőle ezeket a cipókat, de valahogy sosem jutottam odáig. ...
burgonyás kenyér
Volt pár kenyérke kísérletem, aztán a több kevésbé sikerültből kerekedett egy egészen finom cipócska. Ezt azóta is sütöm, amikor csak időm megemgedi. Nagy előnye a bolti kenyerekkel ...
kovászos kenyér
Régen használtam már kovászt, így elővettem a tarsolyból. Nagy előnye, hogy hihetetlen kevés élesztővel szépen megkelt kenyeret lehet sütni, Ha elkészítjük, mindig van mihez nyúlni, ...
fehér kenyér
Még sohasem készítettem kenyeret, bár mindig is szerettem volna. A kiflis, zsemlés történeteim már elég jól alakultak, ezen felbátorodva elkezdtem kenyér recepteket olvasgatni. ...
rozskenyér
Vasárnap délután elfogyott a kenyér, és öregtésztám sem volt a hűtőben, így elővettem a jó öreg szárított élesztőt. Ez a kenyér azért lett ilyen jó formájú, mert fazékba ...
A rovat korábbi cikkeit itt találod >>