Elő a kamrából a paradicsommal!

Ismeritek a mesét az egész nyáron szorgos hangyáról, ugye? Ha a paradicsomszezonban nem tétlenkedtetek, és feltankoltátok a kamrát, ideje élvezni a munka „gyümölcsét"!

Paradicsomlé

Fiaim körében azóta  nagy kedvenc a paradicsomleves, amióta friss paradicsomból csinálom. Télen ezt nehezen tudnám kivitelezni, ezért  minden  évben július végén két napig ...

A kedvenc leves!

Nemcsak a gyerekek kedvence a paradicsomleves betűtésztával, valljuk be, mi is szeretjük. Ki ilyet, ki olyat, mert az elmúlt években többen elpártoltak az édeskés, rántással készült magyaros paradicsomlevestől, és helyette szívesebben készítik a bazsalikomos, savanykás olasz verziót. Mindkét tábornak verhetetlen előnye van, ha a kamrában ott sorakoznak a nyáron lepasszírozott paradicsomlevek – csak elő kell kapni, kicsit főzni, és kész is van a vacsora. A gyorsaság természetesen csak egy szempont, hiszen sokan tesznek paradicsomlevet a bablevesbe, lebbencslevesbe, de sűrítőként jó szolgálatot tehet egy-egy színes krémleves esetében is.

Így lesz a tiéd a legjobb lasagne >>

Arab ihletésű sárgaborsóleves

Tegye fel a kezét az, akiben még élénken él az emlék a menzai sárgaborsólevesről vagy főzelékről. Az én kezem fenn van. Nem szeretem a sárgaborsónak azt a megnyilvánulási formáját, ...

Kínai paradicsomleves

Nagyon szeretem az ázsiai ízeket. Ha Hollandiában vagyunk, sosem bírom megállni, hogy legalább egyszer ne egyek. Ha itthon vagyunk, akkor viszont sokszor hiányzik. Többször is megpróbáltuk ...

Pizzaleves

Annyira gyors elkészíteni, mint amilyen rövidnek hangzik. Gyerekeknek készítettük szülinapi zsúrra, hogy azért valami kaja is szoruljon beléjük a sütik mellett. Persze, mint minden ...

Egy tál étel

Hétközben a gyorsabb, hétvégén a lassan készülő, fifikásabb változat a nyerő. Ilyenkor is jolly joker, ha van a kamrában saját paradicsomlé – alapnak, sűrítéshez, ízesítéshez is kiváló. A magyar konyha szerelmesei nyári hangulatot varázsolhatnak a legnagyobb zimankóban is egy paradicsomos káposztával vagy töltött paprikával. Az indiai konyha curryjeihez szintén jó szolgálatot tesz, arról nem beszélve, hogy a kedvenc olasz konyhánk is csöpög a paradicsomlétől. Sós krémeket és szószokat is percek alatt kreálhatunk belőle.

3 fogásos őszi csemegék >>

Bolognai spagetti kölköknek

Ez az étel nálunk a titkos adu a kisfiunk számára, bármikor előhúzhatjuk a tarsolyból, amikor éppen semmi sem jut eszünkbe, s ő mindig örömmel fogyasztja.

Gombás chilis bab

Ezen az oldalon találkoztam először olyan chilis bab recepttel, ami ír hozzá kakaóport. Azóta én is így csinálom, csak változtattam rajta kicsit az én ízlésem szerint. Érdemes ...

Serpenyős gőzgombócok

Az recept Japánból származik. Barátnőm eredeti receptje nem húsos, paradicsomos töltelékkel volt,  de a családom húsevő, így átvariáltam. Gyakorlatilag bármivel tölthető a tészta, ...

Töltött paprika kuktában

Nálunk az édes töltött paprika a kedvenc és kuktában főzve szeretem, mert türelmetlen vagyok. A petrezselymes változatot egy étteremben kóstoltam meg, szerintem így még finomabb.

Húsevők paradicsoma

Az arra megfelelő húsokat – a szárnyashúsokat vagy a sertészüzet, esetleg bizonyos halakat – pár perc alatt elkészíthetjük, ha hirtelen kisütve akarjuk tálalni. De valljuk be, azért egy idő után kicsit unalmas, ha csak a fűszerezést variáljuk. A paradicsomlével önmagában is feldobhatjuk a húst, de ha az öntet alapjául szolgáló krémsajtot kicsit megbolondítjuk vele, egészen új ízeket kaphatunk. A ragacsos csirke- és sertésfalatok pár órás pácolásához szintén nyugodt szívvel használhatjuk fel a saját készítésű paradicsomlevünket.

Villámfogások: amíg a tészta kifő >>

Csirkepörkölt

Nálunk, ha feltesszük a kérdést a gyerkőcnek: "Na, mi legyen a kaja?" Ez biztos, hogy benne van az első háromban, előre borítékolhatjuk a választ...Ezért meglehetős rutinra tettünk ...

Stifado

Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából ...

Karaj Sári módra

Családunk elég nemzetközire sikeredett. Az én nagynéném Svédországban él, férjem egyik nagynénje Olaszországban, másik nagynénje Ománban, és Apukámnak számos rokona él ...

Ragacsos csirkeszárnyak

Egy új fűszeres boltban akadtam rá a szentjánoskenyérfa szirupra. Az eladónak fogalma sem volt mi lehet, nekem meg pláne nem. Az illata nekem juharszirupos, enyhe dohány beütéssel. Ez az ...

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...