Ismeritek a mesét az egész nyáron szorgos hangyáról, ugye? Ha a paradicsomszezonban nem tétlenkedtetek, és feltankoltátok a kamrát, ideje élvezni a munka „gyümölcsét"!
télire
Fiaim körében azóta nagy kedvenc a paradicsomleves, amióta friss paradicsomból csinálom. Télen ezt nehezen tudnám kivitelezni, ezért minden évben július végén két napig ...
A kedvenc leves!
Nemcsak a gyerekek kedvence a paradicsomleves betűtésztával, valljuk be, mi is szeretjük. Ki ilyet, ki olyat, mert az elmúlt években többen elpártoltak az édeskés, rántással készült magyaros paradicsomlevestől, és helyette szívesebben készítik a bazsalikomos, savanykás olasz verziót. Mindkét tábornak verhetetlen előnye van, ha a kamrában ott sorakoznak a nyáron lepasszírozott paradicsomlevek – csak elő kell kapni, kicsit főzni, és kész is van a vacsora. A gyorsaság természetesen csak egy szempont, hiszen sokan tesznek paradicsomlevet a bablevesbe, lebbencslevesbe, de sűrítőként jó szolgálatot tehet egy-egy színes krémleves esetében is.
Így lesz a tiéd a legjobb lasagne >>
paradicsomleves
Szerintem a világ legegyszerűbb paradicsomlevese, a "menzás" változat javított verziója.
paradicsomleves
Hidegen-melegen, sajttal vagy sajt nélkül... Mindenhogyan finom.
paradicsomleves
A kertemben érik a nagy termésű (darabja 55-75 dkg), bőven termő olasz paradicsom. Ilyen finomságot is lehet belőle készíteni.
borsóleves
Tegye fel a kezét az, akiben még élénken él az emlék a menzai sárgaborsólevesről vagy főzelékről. Az én kezem fenn van. Nem szeretem a sárgaborsónak azt a megnyilvánulási formáját, ...
ázsiai levesek
Nagyon szeretem az ázsiai ízeket. Ha Hollandiában vagyunk, sosem bírom megállni, hogy legalább egyszer ne egyek. Ha itthon vagyunk, akkor viszont sokszor hiányzik. Többször is megpróbáltuk ...
zöldségkrémleves
Ma újratöltöm a hűtőt sok-sok zöldséggel, elültetem a friss fűszernövényeket, és új lendülettel, készülve a nyárra igyekszem megújulni. Remélem a lelkesedés mellett ötletekkel is ...
paradicsomleves
Annyira gyors elkészíteni, mint amilyen rövidnek hangzik. Gyerekeknek készítettük szülinapi zsúrra, hogy azért valami kaja is szoruljon beléjük a sütik mellett. Persze, mint minden ...
Egy tál étel
Hétközben a gyorsabb, hétvégén a lassan készülő, fifikásabb változat a nyerő. Ilyenkor is jolly joker, ha van a kamrában saját paradicsomlé – alapnak, sűrítéshez, ízesítéshez is kiváló. A magyar konyha szerelmesei nyári hangulatot varázsolhatnak a legnagyobb zimankóban is egy paradicsomos káposztával vagy töltött paprikával. Az indiai konyha curryjeihez szintén jó szolgálatot tesz, arról nem beszélve, hogy a kedvenc olasz konyhánk is csöpög a paradicsomlétől. Sós krémeket és szószokat is percek alatt kreálhatunk belőle.
3 fogásos őszi csemegék >>
bolognai
Ez az étel nálunk a titkos adu a kisfiunk számára, bármikor előhúzhatjuk a tarsolyból, amikor éppen semmi sem jut eszünkbe, s ő mindig örömmel fogyasztja.
chilis bab
Miért? Kinek? Minek? Miért van az, hogy ünnepnapokon, hétvégén, vagy csak simán holtidőszakban nem tudok úgy végigszörfölni a TV csatornák között, hogy ne fussak bele egy ...
paradicsomos tészta
Jr Smith nagyon megkedvelte az utóbbi időben a szardellát. Mivel ezt erősen pártolom, gondoltam elkészítem neki ezt a kis olasz spagetti-receptet, ugyanis a másik nagy kedvence a spagetti. ...
chilis bab
Ezen az oldalon találkoztam először olyan chilis bab recepttel, ami ír hozzá kakaóport. Azóta én is így csinálom, csak változtattam rajta kicsit az én ízlésem szerint. Érdemes ...
gombócok
Az recept Japánból származik. Barátnőm eredeti receptje nem húsos, paradicsomos töltelékkel volt, de a családom húsevő, így átvariáltam.
Gyakorlatilag bármivel tölthető a tészta, ...
töltött paprika
Nálunk az édes töltött paprika a kedvenc és kuktában főzve szeretem, mert türelmetlen vagyok. A petrezselymes változatot egy étteremben kóstoltam meg, szerintem így még finomabb.
sült hal
Nálunk a bor csak főzéshez fogy, így mikor megbontok egy üveget, gyorsan ilyen típusú receptek után kell néznem, hogy a maradékot is fel tudjam használni. Ez a halas étel (Ruprecht ...
Húsevők paradicsoma
Az arra megfelelő húsokat – a szárnyashúsokat vagy a sertészüzet, esetleg bizonyos halakat – pár perc alatt elkészíthetjük, ha hirtelen kisütve akarjuk tálalni. De valljuk be, azért egy idő után kicsit unalmas, ha csak a fűszerezést variáljuk. A paradicsomlével önmagában is feldobhatjuk a húst, de ha az öntet alapjául szolgáló krémsajtot kicsit megbolondítjuk vele, egészen új ízeket kaphatunk. A ragacsos csirke- és sertésfalatok pár órás pácolásához szintén nyugodt szívvel használhatjuk fel a saját készítésű paradicsomlevünket.
Villámfogások: amíg a tészta kifő >>
csirkepörkölt
Nálunk, ha feltesszük a kérdést a gyerkőcnek: "Na, mi legyen a kaja?" Ez biztos, hogy benne van az első háromban, előre borítékolhatjuk a választ...Ezért meglehetős rutinra tettünk ...
párolt hús
Most így a tél közepén járva, már vágyunk egy kissé a napfényes Görögország ízeire. Jól esik felidézni azokat az ételeket, amiket ottani nyaralásaink alkalmával ettünk. Igazából ...
sült karaj
Családunk elég nemzetközire sikeredett. Az én nagynéném Svédországban él, férjem egyik nagynénje Olaszországban, másik nagynénje Ománban, és Apukámnak számos rokona él ...
sült csirke
Egy új fűszeres boltban akadtam rá a szentjánoskenyérfa szirupra. Az eladónak fogalma sem volt mi lehet, nekem meg pláne nem. Az illata nekem juharszirupos, enyhe dohány beütéssel. Ez az ...
párolt hús
Nagyon szép burgonyát vettünk, és valami új módon szerettem volna elkészíteni, hát próbálkoztam, és teljesen más, nagyon finom ízt kaptam, a család szerint nagyon finom lett, és a ...
húsgombóc
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, amit le is lehet fagyasztani. Felnőttek, gyerekek is szeretik!
A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>