Szerinted melyik legyen a következő ország tortája? Megvannak a 2017-es döntősök

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot. Most megmutatjuk, melyek a döntős torták.

Az ország tortáinál fontos szempont, hogy főleg magyaros ízvilágú, itthon beszerezhető, egészséges alapanyagokból, Magyarországgal összefüggésbe hozható torták legyenek. Idén is ilyen recepteket várt az Ipartestület.

Idén 29 torta közül, ez az 5 került be a döntőbe:

  • Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, feketeribiszke-zselé, tejcsokoládés karamellréteg, mogyoróhab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

Balatoni Habos Mogyoró
  • Szent Erzsébet – Hisztéria Cukrászda, Budapest

Áfonyás sajttorta roppanós diós piskótán. Diós dacquise-piskóta, áfonyás tejcsokoládé-mousse, áfonyazselé-betét, mascarponés sajtmousse áfonyás tükörzselével bevonva.

Szent Erzsébet
  • Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest

Diós-csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizlibetét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládéöntettel bevonva.

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő
  • Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest

Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládémousse, feketeribizli-krém, fekete tükörzselével bevonva.

Fertődi Fekete
  • Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Málnás ropogóson citromos-aszaltgyümölcsös felvert beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

Ingyom-Bingyom

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat, és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újrapontozással választják meg a győztest.

A cukormentes torták versenyének döntősei:

  • Homok arany – Horváth Cukrászda
  • Kócos Kajszi - Édességlabor
  • Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda
  • Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
  • Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és először az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatják meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

forrás: cukraszet.net

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...