Szeresd meg a salátát!

Ha eddig nem szeretted vagy már unod a megszokott salátákat, akkor a heti vacsoramenüvel most neked kedvezünk – jobbnál jobb receptekkel!Lesz madársaláta, spenót, zöldborsó...

Pikáns meleg gombasaláta

A héten visszaveszünk a kalóriákból, hiszen mindenki feszt’ fogyókúrázik és edzőterembe jár – ha a nagy kalóriahajszába nem is szállunk be, tavasszal jól esik friss zöldekkel feltankolni a szervezetünket, pláne, ha a salátafogyasztás már régen nem a sokak által rosszindulatúan nyúleledelnek nevezett zöldségek kritikátlan egymásra dobálását jelenti. Salátázni lehet változatosan, ez az öt recept bebizonyítja, hogy ínyenc módra is!

Hétfő

Erre a napra a csirkesalátát ajánlom – ha maradt hétvégéről valamennyi sült csirkehús, kissé átpiríthatjuk egy serpenyőben és szárnyas fűszerkeverékkel (keressük az adalékanyag-menteset), jégsalátával és az egyre szebben pirosló paradicsommal. Mehet rá a cézár salátaöntet és pirított kenyérkockák – ezt még a salátafóbok is szeretni fogják!

Vacsorák 15 perc alatt >>

Csirkesaláta 3.

Egy étteremben ettem először ilyen salátát, és azóta ez a kedvencem. Sokáig kísérleteztem, hogy ugyanolyan legyen, mint amilyet ettem, de végre sikerült.

Kedd

Egy igazán különleges és nagyon gazdag ízvilágú saláta a keddi választott, madársaláta, retek, újhagyma – egyszóval mindaz, aminek ilyenkor májusban valóban szezonja van, feldobja a kedvünket és vitaminokkal lát el. Az öntet olívaolajos, tárkonyecetes – érdemes ténylegesen tárkonyosat használni!

Szerda

Spenótból sem átallok salátát készíteni, ha eddig ódzkodtál a gondolatától, csak próbáld ki! Az erős ízű sajtokat nagyon jól viseli, ez a recept sertéshússal, tejföllel és túróval is megspékeli, más nem is nagyon kell hozzá – pár percnél tovább nem szükséges párolni a spenótleveleket, hogy minél több vitamint megőrizzenek.

Könnyű vacsorák egész hétre >>

Csütörtök

Elvétve már lehet találni a piacokon új zöldborsót – persze az igazi szezonra még egy-két hetet várni kell. Addig is a salátánkba dobálhatunk belőle keveset: pirított sonkával, aki szereti, kevés főtt tojással fölturbózhatja, de anélkül is laktató, finom vacsora.

Meleg sonkás újborsó saláta

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, pirítsuk meg és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért egy saláta tetejére! Sonka és zöldség, ...

Péntek

A húsevők legnagyobb örömére ismét egy tipp, ezúttal pulykára: a saláta alapja legyen rukkola (óvatosan vásároljunk, csakis a legfrissebbet, az állott növénynek ugyanis keserű az íze), keverjük kefirrel, mézzel, fetával – szokatlan, de nagyon finom lesz a végeredmény!

Ha megjött a kedved a salátázáshoz, itt tovább válogathatsz! >>

Még több olvasnivaló a Reggeli és vacsora rovat cikkei között! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...