Szép bőr természetesen

Számos egészségvédő mechanizmusa mellett nagyon finom lekvárok, szörpök és teák készülnek belőle, és az sem mellékes, hogy felveszi a harcot az öregedéssel szemben!

Hamarosan beköszönt a pirosló csipkebogyók szezonja! Az első fagyok idején már érdemes járni az erdőket és vizslatni a csipkebokrokat, hátha találunk rajtuk a télen kincset érő C-vitamin-bombákból. Jó tudni, hogy a kemény, még szinte narancssárgás szemek éretlenek, a túl puha húsú, mélybordó bogyók pedig lehetséges, hogy túlérettek és már nem tudjuk hasznosítani őket. A hecsedlit mindenki ismeri. A létező egyik legfinomabb lekvár, ami garantáltan feltölti a télen folyamatosan csappanó vitaminraktárainkat. Szörpként is megtölthetjük csipkebogyóval a kamránkat, a gyerekek inkább a házilag készültet igyák, ha már mindenképpen édes italokra vágynak.

Szörpreceptjeinket itt találod >>

Csipkebogyó tea Fahéj konyhájából

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy  ne csipkebogyó teát igyunk -mondta a hitvesem. Nem egészen értettem, mi ennek a lényege. Elmondta, hogy ő ezzel arra gondolt, hogy inkább ...

Csipkebogyó tea

Ősszel mindig szedünk csipkebogyót, amit kiszárítás után lenvászon zsákokban tárolunk. Korábban felforraltuk a bogyókat, így nagyon erőteljes íze volt, de kiment belőle a C-vitamin. ...

Gyógyteának elkészítve a csipkebogyó valóságos gyógyír! Láz, fertőzések esetén, de általános megelőzésként is ihatunk naponta egyszer egy csészével, ami a bogyóból készült, így szinte az összes jótékony hatóanyag a teánkba kerülhet. Szépségápolóként legfőképpen belülről működik: mivel koncentráltan tartalmaz C-vitamint, így megerősíti a kötőszöveteket, ellenállóbbá teszi a szervezetet és felveszi a harcot az öregedés jeleivel szemben. Olajként való alkalmazása kevésbé elterjedt, mert bár a ráncok ellen hatásos, gyorsan romlik, ami még tartósítószer hozzáadásával sem feltétlenül hosszabbítható meg.

További csipkebogyós receptek >>

Vegák álma - itt a gombaszezon! >>

A nyárutó ízei: lecsós-sajtos szelet >>

Az Egészséges Életmód rovat további cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...