A rohanós reggeleken nincs időd falatozni? Pedig érdemes úgy alakítanod a napod kezdetét, hogy beleférjen egy könnyű szendvics! Hátha meghozzuk a kedved tippjeinkkel!

Körözött, ahogy mi szeretjük

Mi nagyon szeretjük a körözöttet valamilyen sonkával együtt fogyasztani, lehet pármai jellegű, vagy akár friss, prágai féle is. Nagyon finom szardellával, olajbogyóval, és ...

Akkor lássuk! A reggeli fontosságát talán már hangsúlyoznunk sem kell – ráadásul a korai étkezéssel elkerülhetjük a napközbeni nassolási rohamokat. A következő hétre ínycsiklandó szendvicseket válogattunk, ropogós melegszendvics, sonkás zsemle, de még a bundás kenyér is belefér a repertoárba.

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

Halsalátás melegszendvics

Erről a melegszendvicsről már annyit hallottam, kifúrta az oldalam a kíváncsiság. A szendvics boltban(!), amit készítettek valakinek, aki előttem állt sorban, nekem nem volt szimpatikus. ...

Nagyon gyors melegszendvics

Ez nem recept, hanem egy ötlet a melegszendvics készítéshez. Azért kell először a kenyeret megpirítani, hogy a sajtot amikor ráolvasztjuk, ne legyen egy ragacsos, csirizes valami belőle, ...

A minőségi szendvicshez valók után igenis szükséges kutakodni. Nagy bravúrt azonban nem kell végrehajtanunk! Mi legyen otthon? Vajból a legjobb a minimum 82% zsírtartalmú. A dobozos, ízesített vajkrémeket hanyagoljuk, helyettük válasszunk inkább natúr sajtkrémeket. Készíthetünk magunk is kencéket, túrókrémet tejföllel, petrezselyemmel és fokhagymával, de zöldségkrémekben is gondolkodhatunk: sárgarépából isteni szendvicsfeltét készíthető, főleg, ha egzotikus fűszerekkel is meghintjük, mint a római kömény vagy a koriander.

Hajtsd finomra! Hajtogatós falatok >>

Citromos-petrezselymes vaj

A gőzölt újkrumplihoz készült. A több fűszer együttes használata helyett "csak" petrezselymet tettem a vajba, de abból jó sokat. Bors pedig nem kívánkozott bele nekem.

Répatatár

Legjobb barátnőmék konyhájában igen sok időt töltöttem. Szinte minden nap suli után felmentünk hozzájuk. Édesanyja egyik szakácskönyvet írta a másik után, mai értelemben véve igazi ...

Magyaros szendvicskrém

Kiflikarikákra vagy bagettre kenve kínálhatjuk előételként, de friss kenyérrel, paprikával, paradicsommal finom reggeli vagy uzsonna is lehet.

Jöhet a zsemle, kifli, bagett, de az se baj, ha kenyeret pirítunk. Persze kinek van kedve hajnalban nekiállni beszerezni a pékségből a reggelihez valót? Ezért azt tanácsoljuk, hogy nyugodtan vegyük meg előző nap a pékárut – ha reggelre mégis megszikkadna, dobjuk pár perc átmelegítésre a sütőbe őket, és voilá! Olyanok lesznek, mintha most hoztuk volna őket ropogósan a sarki pékségből. A zöldségeket illetően: maradjunk a szezonalitásnál, a narancssárga paradicsomok és a messziről utaztatott paprikák nem éppen szuper élelmiszerek, ellentétben a jégcsapretekkel, a csírákkal vagy a céklával, melyekkel bármilyen szendvics finomabbá és egészségesebbé tehető.

Fokhagymás bundáskenyér

Fokhagymás bundában már nagyon régóta szeretem a bundáskenyeret, de mivel a gyerkőc nem kedvelte, így általában simán készítettem. De, úgy tűnik, eljött a mi időnk, valamelyik nap ...

A Napról napra rovat további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...