A Svéd Szakács legjobb konyhai praktikái

A Svéd Szakács a Muppet Show talán legviccesebb figurája. Nem elég, hogy elképesztően mókásan beszél, de még a konyhai praktikáiba is bepillantást enged.  

Gyerekként nem igazán rajongtam a Muppet Show-ért, most viszont kifejezetten jókat mulatok rajta. Viszont a gyerekeimnek csak szigorú cenzúrával engedem nézni, mert szerintem elég ijesztően tud hatni egy 4 évesre, ha azt látja, hogy valaki baltával kerget egy pulykát, vagy szeleburdiságával felgyújtja a konyhát.
De vannak a Svéd Szakácsnak kifejezetten gyerekbarát részei is. Most összeszedtük a mókás séf néhány praktikáját, amelyek nélkül teljesen elveszettek lennénk a konyhában. (Soha, semmilyen körülmények között ne ismételjük meg a képernyőn látottakat!)
  • Svédül úgy kell beszélni, hogy az angol főnevek mögé egy „I” hangot mondunk. Próbáljátok ki nyugodtan egy anyanyelvű svéden, minden szavatokat érteni fogja.

  • Főzés előtt mindig dobáljuk a hátunk mögé a hozzávalókat/lábosokat/poharakat és közben énekeljünk, doboljunk!
  • Ha erőszakkal akarjuk rávenni a tyúkot, hogy tojást tojjon, akkor csak ping-pong labdákat fog tojni.

  • Úgy ellenőrizhetjük, hogy jól átsültek-e a svéd húsgolyók, hogy az asztalhoz csapkodjuk őket, esetleg tollasozunk velünk.

  • A garnéla popcornnal a legfinomabb, csak figyeljünk oda, hogy 10-nél több csomagot egyszerre ne tegyünk a mikróba! (Nekem ez a személyes kedvencem.)

  • Mindig beszéljük meg a megfőzni kívánt állatokkal, hogy mit fogunk csinálni velük!

  • Sose maradjunk kettesben egy tányér spagettivel! Nagyon veszélyes.

Végül pedig szót kell ejtenünk egy másik svéd szakácsról is, akit nyilvánvalóan inspirált a Muppets szereplője, de inkább a hardcore főzés irányába fordult. Csak és kizárólag erős idegzetűeknek!!!

Olvastad már?

Nézd meg az apját…

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...