Közeleg a Halloween, azaz Mindenszentek és a Halottak napjának időszaka, amit nálunk természetesen kevésbé illik jókedvűen megünnepelni...
De egy kis halloween-i sütisütés még nem számít a halottak kigúnyolásának, szó sincs erről! Persze sokaknál kiveri a biztosítékot, hiszen valljuk be, elég morbid dolgokkal találkozunk ilyenkor. Vannak akik ijesztőnek, vannak akik viccesnek tartják ezeket, nem véletlen, hogy a különböző nemzetek is eltérnek az ünneplés módját illetően. Ha úgy döntesz, hogy szívesen sütnél a barátaidnak és a családodnak erre az alkalomra, már most érdemes felkészülni!
A halottakat minden nép tiszteli, csak épp mindenhol más hagyományok jellemzőek. A mexikóiak például több napos bulizással áldoznak szeretteik emlékére – esznek-isznak, miközben történetek mesélésével emlékeznek vissza szeretteikre. Ilyenkor előkerülnek a cukorkoponyák és csontvázak, és még számtalan morbid falat. Ezen a napon tudatják a világgal, hogy halottaikat még mindig hozzájuk tartozónak tartják. Ha te is hasonlóan gondolkodsz, és szerinted sem érdemes búslakodni, készíts otthon te is ünnepi süteményeket és bonbonokat!
Ezzel a sütőformával 6 db figura süthető: denevér, halálfej, de akár szellem is készíthető vele. Ha a felnőttek nem is, a gyerekek biztosan imádni fogják.
Koponyafej alakú szilikon bonbonforma
Ezzel a szilikonformával 9 bonbont tudsz elkészíteni. Hogy ne csak a formája, de a csokoládé íze is felidézze Mexikót, csempéssz egy kevés chilit is a csokiba – ezt persze csak felnőtteknek ajánljuk.
Amerikában ezen a napon rémisztő jelmezekbe öltöznek, és valódi horrortanyává varázsolják a házaikat csontvázakkal, szellemekkel és denevérekkel. Ellepik a faragott tökfejek az utcákat, és állítólag ilyenkor minden jóravaló amerikai kiereszti magából a démonait.
Magát a Halloween-t az amerikaiakhoz kötjük, pedig valójában az ír bevándorlóknak köszönhetjük, hiszen eredetileg ez egy kelta ünnep volt. Ők úgy hitték, ezen a napon az emberek beléphetnek a szellemek világába, és összemosódnak a földi illetve túlvilági lét határai. Jóval később, a 19.században már ők is szellemeknek öltözve, óriási lármát csapva ünnepeltek.
Szellem, macska, koponya, denevér, és még jó néhány rémisztő forma található a dobozban.
Pohárjelölő "halloween"
A Vacuvin pohárjelölő csomag 12 db különböző vidám figurát tartalmaz, amellyel egyedivé tehetjük, és könnyen meg is különböztethetjük vendégeink poharait.
2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.
Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.
Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...