Sütőtök, te csodás!

Ősz van, tehát sütőtököt kell enni sütőtökkel. Ha már kezdenél kifogyni az ötletekből, összeszedtük a legkézenfekvőbb és legmeglepőbb ötleteket ehhez a csodás zöldséghez.

  1. 1.

    Sütőtök kakukkfüves és diós kéksajttal

  2. 2.

    Vörösboros sütőtökkrémleves

  3. 3.

    Sütőtök pite 2.

  4. 4.

    Sütőtökcsipsz

  5. 5.

    Hagymás édesburgonyapüré babáknak

  6. 6.

    Sütőtökös rizottó

Sütőtökös rizottó 2.

A Vidék íze című újságban bukkantam rá erre a receptre. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Egy kicsit "edényigényes" az elkészítése, de megéri a plusz mosogatást.

Spenótos sütőtökös lasagne

Munkahelyen ebéd közben azon filozofáltunk, miket lehet még sütőtökből készíteni.  Ekkor jött az ötlet, hogy a spenót és a sütőtök jól passzolna, és kipróbáltam. Mindenkinek ...

+1. Bármi és minden

A sütőtök tényleg minden ételnek jót tesz, ha tehát éppen tobzódunk ebben a csodás zöldségben, és már nem tudunk kitalálni semmi újat, amit készíthetnénk belőle, hát adjunk a szokásos ételeinkhez sütőtököt! Csinálhatunk belőle tésztaszószt, szendvicskrémet, tölteléket húsokhoz, péksütikhez. A lehetőségeknek legfeljebb a fantáziánk szabhat határt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...