Sütés nélküli desszert 5 perc alatt

Tombol a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyen időben kinek van kedve a sütőt bekapcsolni? Szerencsére a finom és expressz gyorsaságú desszertekről nem kell lemondanunk!

Nincs mit tagadni rajta: meglehetősen édesszájú vagyok! Pont ezért nincsen könnyű dolgom, amikor 40 fokos hőség tombol kint, mert isten ments, hogy beindítsam ilyenkor a sütőt… A legjobb megoldás, ha házi készítésű fagyit dobok össze, de valljuk be, ez azért nem igazi desszert. Érdemes felkutatni hát receptkönyvünket és a sütés nélküli sütiknél szétnézni. Itt már több dolog közül válogathatunk: kókuszgolyó, tiramisu-változatok, könnyű poharas desszertek, na meg a sütés nélküli tortákról se feledkezzünk meg!

A gyerekek rendszerint imádják a túrót. Annak idején a születésnapomra én mindig túrótortát kértem és szigorúan mindenféle keksz vagy piskótaréteg nélkül! A nagymamám ennek az elkészítésében még a mai napig világbajnok, én sem tudok olyan finomat csinálni. Nem is tettem rá újabb kísérletet, hogy lekörözzem, különben is, annak a süteménynek több órát kell állnia a hűtőben, hogy megdermedjen benne a zselatin.

Mégis hasonló ízvilágot szerettem volna elérni, ezért inkább ötvöztem a túrótortát és a pohárkémet, na meg került bele szilva, mert éppen ennek van itt a szezonja (persze bármilyen idénygyümölcsöt dobálhatunk bele). Ráadásként a végén kevés, apróra tört zabkeksszel tettük ropogóssá!

Ha a lurkók valamilyen édesség után vágyakoznak és nincs kedvünk órákat eltölteni a konyhában, akkor ez egy kiváló opció arra, hogy hamar a kedvükben járjunk. Nem mellesleg velük együtt, közösen is elkészíthető. A kisebbek könyörögni fognak, hogy had’ ők törjék össze a kekszet, a nagyobbakra pedig gond nélkül rábízhatjuk a szilva kimagozását.

A gyümölcsös túrótorta pohárban receptjét itt tudod megnézni

Gyümölcsös túrótorta pohárban

A főzéshez a helyszínt a Szatyorbolt biztosította. A dekorációhoz szükséges eszközöket pedig köszönjük a Butlers-nek!

Fotók: Vithalm Zita

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...