Süss velünk gyümölcsös muffinokat!

Nyáron jöhetnek a gyümölcsös muffinok! Annyi vitamindús finomság kapható ilyenkor, hogy vétek lenne kihagyni őket a sütés során. Lássuk, mit érdemes kipróbálnotok!

Muffint készíteni szinte már mindenki tud

Az első konyhai csetlések-botlások, odaégett rántották és csomósra sikeredett főzelékek után garantáltan meg fogunk próbálkozni a muffinkészítéssel is. A kis sütik ráadásul biztos sikerrel kecsegtetnek, elrontani őket pedig szinte lehetetlen.

További muffinreceptek itt >>

Epres muffin krémcsúccsal

Falatnyi kis nyalánkságok, Vrábel Krisztina receptje alapján. Kezdő konyhatündéreknek is bátran ajánlom, mert elronthatatlan, a végeredmény viszont nagyon mutatós és finom, így ...

Sütni jó!

Nyáron egyébként is dúskálunk a friss zöldségekben és gyümölcsökben, miért ne használjuk hát föl őket a süteményeinkhez? A télen unalomig ismételt kakaós, csokis vagy éppen kókuszos változatok után júliusban használjuk ki, hogy a piacon roskadoznak a standok a szebbnél szebb finomságoktól és kombináljuk össze muffin-alapreceptekkel.

További muffinreceptek itt >>

Meggyes-csokis muffin 2.

Végtelen a variációk sora: lehetetlen megunni a muffin készítését és természetesen fogyasztását. Ez a "prototípus" pedig igazi tavaszváró csemege, csendes hétköznapokra - egyszerre ...

Meggyes-mákos muffin

Nagyon sokszor elkészítettem már a bögrés mákos süteményt. Ennek a finomságnak az általam továbbfejlesztett változata lett nálunk a bögrés meggyes-mákos süti, ami az eredeti ...

Pikk-pakk megvan...

és olyan összetevők szükségeltetnek hozzá, amelyek minden átlagos háztartásban megtalálhatóak. És ha mondjuk, pitesütésre nem vállalkoznánk, egy gyümölcsös muffin remek alternatíva lehet a nyári napokra. Jöhet a sárgabarack, a meggy, ha találunk még epret, ne hagyjuk ki az epres muffint. A meggyhez passzinthatunk mákot, az áfonyához például fahéjat vagy mandulát, a sárgabarackos verzió önmagában, minden gezemice nélkül is megállja a helyét. Ha sós ízekre vágynánk, idényzöldségekkel és némi kolozsvári szalonna vagy sonka hozzáadásával szuper éhségűzőket készíthetünk, melyek 2-3 napig frissek maradnak és elállnak, így akár előre reggelire vagy uzsonnára is összekészíthetjük őket.

További muffinreceptek itt >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...