Süsd meg a céklát!

Ha megsütjük a céklát, egészen új oldaláról ismerhetjük meg! Szuperül beilleszthető az egészséges étrendbe, készítsük el változatosan, ne csak ecetes saláta formájában!

Amikor pár évvel ezelőtt életemben először sütöttem otthon céklát, teljesen odáig voltam az ízéért, hogy mennyire más karakterei érvényesülnek, mint amelyeket addig ismertem. Édes, földes, mély, meleg. Ez persze annak volt betudható, hogy előtte nem igazán fogyasztottam céklát másként, mint a hagyományos ecetes-tormás savanyúság formájában. Pedig mennyivel többet tud ennél!

A cékla egy karakteres ízű gumós zöldség, alacsony kalória-, magas élelmi rost-, folsav- és káliumtartalmú. Bárhol beszerezhető, alacsony árú alapanyag, amely gyönyörű, extrém színével különlegessé teszi a legegyszerűbb ételeket is. Jól bírja az erőteljes fűszerezést, jól illik húsételekhez, erős ízű sajtokhoz, kiváló köret- és saláta-alapanyag, de készíthetünk belőle levest, sőt browniet is.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 11 db sültcéklás receptet, amelyek jól beilleszthetők a kiegyensúlyozott (de akár a testsúlycsökkentő) étrendbe. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

7+1 nyersanyag a szíved védelmében

  1. 1.

    Sült céklaleves Nigella Lawsontól

  2. 2.

    Kölessaláta tepsiben sült zöldségekkel

  3. 3.

    Avokádós sült cékla saláta

  4. 4.

    Sült cékla mézes balzsamecettel

  5. 5.

    Fűszeres sült cékla

  6. 6.

    Pulykamell sült céklával bolondítva

  7. 7.

    Málnás cékla chutney

  8. 8.

    Indiai fűszerezésű rizs sült céklával

  9. 9.

    Sült céklasaláta kecskesajttal

  10. 10.

    Fényezett pulykamell sült zöldségágyon

  11. 11.

    Sült zöldségsaláta fetával

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...