Sörkocsma lesz a Gellért szállóból!

A nagy múltra visszatekintő Danubius Hotel Gellért a hét végén az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál! Ha szereted a jó söröket és a finom falatokat, ott a helyed!

A Danubius Hotel Gellért a korábban megszokott decens borvacsorák helyett ezúttal sajátos „Kocsmavacsorákkal” készül – pénteken és szombaton – a Hotel Gellért az első téli Sefőző Indoor Sörfesztiválra, ahol Európa legjobb sörmanufaktúrái verik csapra főzdéjük javát. A sörkészítők mellett, a sörforradalom legnagyobb összefogásával a Gellért Söröző meghívására Budapest legmenőbb sörkocsmái egyszerre prezentálják magukat, és hozzák a legnépszerűbb fogásaikat is. Itt lesz az Élesztő, az Importer, a Léhűtő és a Marionett, s a fantasztikus fogásokat a Butcher’s Kitchen séfje, Csonka Zsolt és a Gellért Söröző séfje, Frideczky András közösen készítik el.

Az estéhez a söröket Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta. Az ételsorban pedig lesz házi csirkemájas
 lencsesaláta, savanyú malacragu leves, enyhén füstölt makréla, “Pastrami”
melegen füstölt marhahússal, valamint mogyórós sörpite
 mogyorómousse-szal és fekete sörhabbal - mindez a Bigfoot Sörfőzde, az Élesztő Sörműhely, a Crate Brewery London, illetve a Brewapest Brewers nedűivel öblítve.

Az ízlelőbimbók ingerlése mellett sörtörténeti kurzus is habosítja a programot: Katona Csaba (sör)történész moderálja majd az esteket. S ha csak ennyi lenne a program, már sok lenne, de nem. Bemutatkozik ugyanis az ország legjobb sörcsapolója, egy ifjú hölgy, Horváth Eszter is.

A kocsmavacsora ára 9.900 Ft, benne egy 5-fogásos ételsor, egy jegy a Serfőző Indoor Sörfesztiválra, valamint egy logózott söröskorsó, egy alkalommal feltöltve ingyen sörrel.

Még több információt a fesztiválról itt találtok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek