Sonkavágyaink teljesülnek!

Kedd délben az ötödik kerület felé vettük az irányt, úgy döntöttünk, hogy saját érzékeinkkel fogjuk végre megtapasztalni a SonkaArcok körüli óriási visszhang mögötti valóságot.

Végre igazi, minőségi sonkákat kóstolhatunk! Nem kellett csalódnunk: az egykori Lila Körte Café helyén nyílt, önmagát csak bárkonyhaként definiáló bisztró (?) változatos és nagyon finom falatokkal gyönyörködtet. A legkülönfélébb sonkák, szalámik és minden, ami hozzájuk köthető – így jellemeznénk a választékot. A delikátmester Sarlós Papas Péter és Bereznay Tamás séf finomságainak nem lehet ellenállni: a tökéletes ízléssel összeállított sonkatálak közül mi serranót rendeltünk, a hajszálvékony szeletek mellé kapuvári sajtot, olívabogyót is kaptunk – ez utóbbi semmilyen különlegességet nem jelentett, az olívaolaj viszont nagyon finom aromát adott az ételnek, valószínűnek tartjuk, hogy nem tömegtermelésből származott. Mindennap választható egyébként a hagyományos menün kívül hideg delikátmenü közel azonos áron: egy ezresből megvan az ebédünk, ha így cselekszünk. A kenyér (250 Ft) nálunk tuti jolly joker, ha éttermet tesztelünk: amennyiben a pékáru friss, ropogós, puha és kellően tömör, már elindulhatunk a biztató jelző irányába. Bár a SonkaArcoknál is meg voltunk elégedve a veknivel, kissé sokalltuk az árát. A szintén feltálalt bagett kissé száraznak tetszett, erre még oda kell figyelni. A következőként rendelt fogás karfiolkrémleves volt tavaszi tekerccsel és lenmaggal.

{ GALÉRIA = title:Sonkav%C3%A1gyaink%20teljes%C3%BClnek! | bg:, 0,1,2,3,4,5,6 }

Kattints a képre a SonkaArcok szuper fogásaiért!

Ez viszont lenmagot nemigen látott, ellenben friss koriandert igen (imádjuk), de még így is hiányérzetünk maradt: a leves (750 Ft) jellegtelen érzetet hagyott. Nem úgy a főételek! A fél adagként felszolgált vargányás széles metélt pecorinós juhsajttal (teljes adag ára: 1950 Ft) tökéletesen megfelel egy teljes porciónak is, arról nem is beszélve, hogy kellemesen tejszínes, nem száraz, de nem is tocsog a fölösleges szószban – könnyű, tavaszváró ebédként legközelebb is ezt rendeljük! A valódi meglepetést a bőrös malacsült jelentette kakukkfüves zöldalmakompóttal és tepsis burgonyával. Itt aztán nem sajnálják az ételt, a 2350 forintunkért tökéletesre sütött húst kapunk, belül kellően puha, kívül ropogós, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az előételek csipegetése után ezt már nem is tudtuk megenni és elcsomagoltattuk – amit a pincér készségesen teljesített. A SonkaArcoknál jó pár limonádéból lehet választani: mi levendulásat ittunk, nincs is okunk a panaszra, talán csak annyit jegyeznénk meg, hogy a limonádék felsorolásánál érdemes megemlíteni a vendégnek, hogy az ízesített verziók nem a menü részei, azért külön kell fizetni, így éppen 750 Ft-ot. A hely hangulata egyébként tökéletes, ottjártunkkor az első február végi napsugarak próbálkoztak betörni az Egyetem térre, ami a SonkaArcokat is még inkább kellemesebbé tette.

A SonkaArcok Facebook-oldala >>

A Kóstolgató rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Kandalló: kézműves különlegességek helye >>

Bisztrók királya – ez a Kőleves

Ide gyertek! – Szalámibolt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...