Sonkavágyaink teljesülnek!

Kedd délben az ötödik kerület felé vettük az irányt, úgy döntöttünk, hogy saját érzékeinkkel fogjuk végre megtapasztalni a SonkaArcok körüli óriási visszhang mögötti valóságot.

Végre igazi, minőségi sonkákat kóstolhatunk! Nem kellett csalódnunk: az egykori Lila Körte Café helyén nyílt, önmagát csak bárkonyhaként definiáló bisztró (?) változatos és nagyon finom falatokkal gyönyörködtet. A legkülönfélébb sonkák, szalámik és minden, ami hozzájuk köthető – így jellemeznénk a választékot. A delikátmester Sarlós Papas Péter és Bereznay Tamás séf finomságainak nem lehet ellenállni: a tökéletes ízléssel összeállított sonkatálak közül mi serranót rendeltünk, a hajszálvékony szeletek mellé kapuvári sajtot, olívabogyót is kaptunk – ez utóbbi semmilyen különlegességet nem jelentett, az olívaolaj viszont nagyon finom aromát adott az ételnek, valószínűnek tartjuk, hogy nem tömegtermelésből származott. Mindennap választható egyébként a hagyományos menün kívül hideg delikátmenü közel azonos áron: egy ezresből megvan az ebédünk, ha így cselekszünk. A kenyér (250 Ft) nálunk tuti jolly joker, ha éttermet tesztelünk: amennyiben a pékáru friss, ropogós, puha és kellően tömör, már elindulhatunk a biztató jelző irányába. Bár a SonkaArcoknál is meg voltunk elégedve a veknivel, kissé sokalltuk az árát. A szintén feltálalt bagett kissé száraznak tetszett, erre még oda kell figyelni. A következőként rendelt fogás karfiolkrémleves volt tavaszi tekerccsel és lenmaggal.

{ GALÉRIA = title:Sonkav%C3%A1gyaink%20teljes%C3%BClnek! | bg:, 0,1,2,3,4,5,6 }

Kattints a képre a SonkaArcok szuper fogásaiért!

Ez viszont lenmagot nemigen látott, ellenben friss koriandert igen (imádjuk), de még így is hiányérzetünk maradt: a leves (750 Ft) jellegtelen érzetet hagyott. Nem úgy a főételek! A fél adagként felszolgált vargányás széles metélt pecorinós juhsajttal (teljes adag ára: 1950 Ft) tökéletesen megfelel egy teljes porciónak is, arról nem is beszélve, hogy kellemesen tejszínes, nem száraz, de nem is tocsog a fölösleges szószban – könnyű, tavaszváró ebédként legközelebb is ezt rendeljük! A valódi meglepetést a bőrös malacsült jelentette kakukkfüves zöldalmakompóttal és tepsis burgonyával. Itt aztán nem sajnálják az ételt, a 2350 forintunkért tökéletesre sütött húst kapunk, belül kellően puha, kívül ropogós, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az előételek csipegetése után ezt már nem is tudtuk megenni és elcsomagoltattuk – amit a pincér készségesen teljesített. A SonkaArcoknál jó pár limonádéból lehet választani: mi levendulásat ittunk, nincs is okunk a panaszra, talán csak annyit jegyeznénk meg, hogy a limonádék felsorolásánál érdemes megemlíteni a vendégnek, hogy az ízesített verziók nem a menü részei, azért külön kell fizetni, így éppen 750 Ft-ot. A hely hangulata egyébként tökéletes, ottjártunkkor az első február végi napsugarak próbálkoztak betörni az Egyetem térre, ami a SonkaArcokat is még inkább kellemesebbé tette.

A SonkaArcok Facebook-oldala >>

A Kóstolgató rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Kandalló: kézműves különlegességek helye >>

Bisztrók királya – ez a Kőleves

Ide gyertek! – Szalámibolt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...