Sokkoló képsorok egy állati hulladékokat ledaráló üzemből

A Nébih egy engedély nélkül működő, vágóhidakról származó hulladékokat ledaráló kisüzemre bukkant. Figyelem! A következő képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak!

Koszos, omladozó, elhanyagolt épület, hegyekben álló vágóhídi hulladék, patkánytetem – többek közt ez a látvány fogadta a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakembereit, amikor rajtaütöttek egy illegális állatihulladék-feldolgozó üzemen. A telepen több tonna, sertéseknek és kutyáknak szánt hulladékot foglaltak le és semmisíttettek meg az ellenőrök.

A szakemberek egy Pest megyei tanyán találtak rá az engedély nélkül, megdöbbentő körülmények között dolgozó üzemre. Az udvaron és a koszos, omladozó, elhanyagolt épületben hegyekben állt a különböző vágóhidakról származó pulykaláb, comb és mellcsont. Ezeket darálta le az üzemeltető egy rozsdás, takarítatlan berendezésen, és elmondása szerint sertésekkel etette fel, valamint kutyásoknak értékesítette.

A fedetlen, szabadban tárolt hulladék komoly járvány- és közegészségügyi kockázatot jelentett. Az udvaron patkánytetemet is találtak az ellenőrök. A több tonna hulladék elszállítását és megsemmisítését a KÜI azonnal elrendelte. A bírság megállapítása folyamatban van.

(via Nébih)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...