Rétegezd az élvezeteket!

Az a bizonyos klasszikus, nagyiféle, mézes réteges nem álom többé! Ha megelégeltük a békebeli ízek utáni sóvárgást, lépjünk a tettek mezejére és készítsük el magunk!

Hatrakott

Na, ez egy amolyan igazi nagymama-sütemény. Már a századfordulón (és itt nem a XXI. századra gondolok!) is sütötték ezt a receptet, természetesen akkor még margarin nem lévén a ...

A réteges sütik veterán versenyzőknek számítanak minden család kívánságlistáján, hétköznapokon biztosan nem, de vasárnap vagy ünnepek, alkalmak során előkeressük a receptgyűjteményből valamelyik réteges, mézes süti leírását. A „fogyasztóink” részéről garantált a lelkesedés és elkerülhetetlen az összehasonlítás, hiszen „a rétegest csak a nagyi tudja jól csinálni”. Hogy felvehessük a kesztyűt és bezsebeljük a bókokat, pár aranyszabállyal tisztában kell lennünk, aztán, ha az elmélet megvan, már csak egy jó adag türelem, egy szabad délután szükséges a békebeli réteges sütemény reprodukálásához!Figyelem, ez nem a sietős, dobjunk össze valamit pár perc alatt típusú édességek cikke!

Mozaik szelet

Az eredeti recept szerint a krémben nincs puding, mi nem szeretjük a nagyon vajas krémeket, ezért pudingot is tettem bele. Ha sokáig tartjuk a hűtőben, a mozaik megolvadhat, és karamell ...

Hatlapos krémes sütemény

Ezt a süteményt mi csak úgy emlegetjük, hogy "hatlapos", ami arra utal, hogy 6 lapot sütünk, amit finom krémmel töltünk. De van aki csak "szalakáli, vagy szalagárés" krémesnek hívja, ...

A réteges sütik lelke természetesen a sütilapokban rejlik. A tésztánk akkor lesz finoman omlós és könnyed, ha némi szódabikarbónával könnyítünk az állagán, ezt nem árt előtte langyos tejben is megfuttatni. Lehetőség szerint vajat használjunk, de ha visszatérnénk a kályhához, az autentikus ízek kedvelői zsírral is készíthetik a sütit, mint ahogyan nagyanyáink tették a múlt század fordulóján. Sok recept a tojásokat a cukorral együtt magas hőmérsékleten összemelegíti, itt viszont legyünk résen és csak vízgőz fölött végezzük ezt a műveletet. Ha a száraz és folyékony hozzávalókat homogenizáltuk, könnyen kezelhető, ruganyos tésztát kell kapnunk, melyet a sütilapok számának függvényében osszunk részekre (értsd: hatlapos sütihez hat, háromlaposhoz három részre szedjük a tésztánkat).

Marlenka -ahogy mi csináljuk

Marlenkát már régóta akartam csinálni, volt is hozzá receptem a hivatalos honlapról meg a szlovák barátnőm nagymamájától is. Aztán mikor nem jött össze, és Házmester szelet lett ...

Zsuzsi szelet

Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes. A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű ...

Jöhet a nyújtás, óvatos, mégis határozott mozdulatokkal, egészen vékonyra dolgozzuk ki. Utána fogjuk az alaposan megtisztított tepsinket és megfordítjuk, tehát a lapos fele lesz felfelé. Erre jöhetnek a sütilapok szépen sorjában, egyesével aranybarnára sütjük az összeset, majd a már elkészített, főzött krémmel egymásra rétegezzük őket. A tetejére csurgassunk csokimázat.

További rétegessüti-recepteket itt találsz! >>

Nem állítjuk, hogy sétagalopp egy réteges süti megalkotása, de vágjunk bele kellő önbizalommal és semmiképpen se kapkodjunk, mert az ennél a sütinél könnyen tönkreteheti a fáradozásainkat. Ha elsőre nem sikerülne, a tésztát apró darabokra szaggathatjuk és a főzött krémmel együtt egy jénaiba halmozva isteni rakott desszertet improvizálhatunk belőle!

A leggyorsabb vacsora – készítsd el előre! >>

A dió és a sütőtök megállítja a hajhullást! >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...