Rémségesen finom falatok Halloweenre

Bár nemcsak a gyerekek ünnepe, talán mégis ők élvezik a leginkább. Összegyűjtöttünk néhány gyors és egyszerű receptet, amit velük együtt készíthetünk erre a rémséges estére.

Korábbi cikkeinkben már elmeséltük az ünnep eredetét, a hozzá fűződő szokásokat és mutattunk pár saját receptet. Most néhány egyszerűen elkészíthető, igazán az ünnep szellemét idéző fogást ajánlanánk, amit akár gyerekekkel együtt is készíthetünk. Különösebb előkészületet egyik sem igényel, így akár az ünnep estéjén is összedobhatjuk őket, közösen.

Frankenstein pizzája

Frankenstein pizzája

A gyerekek imádják a pizzát, igaz Gréti?! Így ezzel sosem nyúlhatunk mellé. Nincs más dolgunk, mint az ünnephez alakítani a feltéteket. Elég ha egy kicsit másképp rendezzük el a szalámit, a paprikát, a hagymát és az olajbogyót.. Máris Frankenstein szörnyével találjuk szembe magunkat.

A mérgezett alma

Van olyan gyerek, aki nem ismeri Hófehérke történetét? Aki ne tudná, hogy egy szép, piros alma akár mérgezett is lehet? A mesék édes almája, a vásárok kedvelt, ragyogó édessége, amiben akár magunkat is megpillanthatjuk, könnyen elkészíthető. Elég csak egy kis mézből, cukorból és vízből szirupot készítenünk, belemártanunk az almákat, megforgatnunk (hogy a szirup egyenletesen bevonja a gyümölcs oldalát), majd megvajazott sütőpapírral bélelt felületre helyeznünk őket. A cukor megszilárdulása után bátran fogyasztható. Ha egy kis extrára vágynánk, akkor adjunk piros ételfestéket a sziruphoz, hogy igazán vörösek legyen az almáink.

Virsli múmiák

A tésztába göngyölt virsli ugyancsak nem nagy újdonság, múmiát viszont talán még sosem készítettük belőle. Eddig. Mi pizzatésztát használtunk vászon gyanánt, a szeme pedig ketchupból készült, egy feketeborssal a tetején.

Boszorkányseprűk

Az ünnep tipikus szereplői természetesen a boszorkányok, így ha már boszorkányujjat nem is, a seprűjüket azért elkészítettük. Egy ropira sajtlapot tekertünk, snidlinggel megkötöttük, ollóval pedig szálakat vágtunk bele.

Halloween-i fantomhabcsók

Ötletesen díszített habcsók-figurákat találtam egy francia oldalon, de a recept és leírása Jamie Oliver-től származik. Készíthetjük gyerekeknek/gyerekkel Halloween-ra ajánkénknak, ...

Cukros alma Halloweenra

Nemsokára Halloween, nem tudom hányan “ünneplitek” bármilyen parti vagy csokikéregetés formájában, de én azért készültem pár ötlettel a blogon. Elsőnek ezekkel a “mérgezett” ...

Faragjunk tököt, készítsünk finomságokat, és élvezzük ki igazán ezt az ünnepet!

Frankenstein pizzájának receptjét itt mentheted el

További Halloweenes cikkeket itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...